Prajitura cu mere si vin alb

de Strawberries thoughts in Prajituri, 24 Oct 2013 | 4262 vizualizari

 

Astazi a fost o zi superba de toamna... O zi care nu putea trece nesarbatorita. Asa ca am facut o delicios de aromata prajitura cu mere.
Tin a preciza ca merele sunt din gradina noastra ;)

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun
  • 3 oua
  • 350 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 125 ml vin alb
  • 1 kg mere acrisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si vin alb:

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pana se spumeaza. Apoi se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se in continuu. Dupa ce ouale s-au incorporat, adaugam laptele apoi vinul alb.

Faina o amestecam cu praful de copt.

Merele le curatam si le taiem in bucatele. ( Eu l-am taiat in jur de 0.5mm, insa l-e puteti taia ce marime doriti). Le adaugam peste amestecul de vin.

Adaugam faina peste tot amestecul si mai mixam bine cel putin 5 minute.

Tapetam o tava rotunda de diametrul 26 cm, turnam aluat in ea si o bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade (180 pentru aer cald) pentru 45 de minute.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se racoreasca in tava apoi o pune pe un gratar pentru a se raci complet.

Este delicioasa servita cu frisca.

Enjoy <3

TIPS-URI

1

Pentru ca blatul sa fie cat mai pufos, cerneti faina inainte de folosire

2

Eu mi-am dat pe robot biscuiti si tapetez tava cu ulei si acei biscuiti pisati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

25.10.2013, 20:34

foarte mult imi place prajitura cu mar si arata superb

Strawberries thoughts 1

25.10.2013, 21:49

Si e foarte aromata. Are o aroma subtila de vin... E asa buna

MOKUSKA 1

07.05.2014, 21:42

ce buna e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si mere