Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Astazi a fost o zi superba de toamna... O zi care nu putea trece nesarbatorita. Asa ca am facut o delicios de aromata prajitura cu mere.
Tin a preciza ca merele sunt din gradina noastra ;)
Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pana se spumeaza. Apoi se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se in continuu. Dupa ce ouale s-au incorporat, adaugam laptele apoi vinul alb.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Merele le curatam si le taiem in bucatele. ( Eu l-am taiat in jur de 0.5mm, insa l-e puteti taia ce marime doriti). Le adaugam peste amestecul de vin.
Adaugam faina peste tot amestecul si mai mixam bine cel putin 5 minute.
Tapetam o tava rotunda de diametrul 26 cm, turnam aluat in ea si o bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade (180 pentru aer cald) pentru 45 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se racoreasca in tava apoi o pune pe un gratar pentru a se raci complet.
Este delicioasa servita cu frisca.
Enjoy <3
1
Pentru ca blatul sa fie cat mai pufos, cerneti faina inainte de folosire
2
Eu mi-am dat pe robot biscuiti si tapetez tava cu ulei si acei biscuiti pisati
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult