Negresa intre foi de napolitane

de merisor in Prajituri, 24 Noi 2012 | 6199 vizualizari

 

Iar a venit randul Negresei favorite alor mei, cu multa nuca bineanteles.
De data asta am incadrat-o intre foi de napolitane.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 100 mL lapte

Pentru caramel:

  • 4 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 100 mL lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr nuca taiata
  • coaja si zeama de lamaie

2 foi napolitana

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa intre foi de napolitane:

Separam albusurile de galbenusuri.


Punem intr-o craticioara galbenusurile, untul, cacaoa, laptele, uleiul si omogenizam.


Punem cratita pe baie de aburi si fierbem pana cand compozitia se leaga bine si devine cremoasa.


Lasam la racit.


Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zeama de lamiae si zaharul treptat.


Adaugam pe rand nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamiae.


Eu am pus doua linguri de nuca macinata si doua linguri de nuca taiata. Ne place sa se simta nuca in blat.


Omogenizam bine fara sa mai batem cu telul, apoi adaugam cealalta compozitie racita.


Tapetam tava cu hartie de copt si rasturnam blatul.


Coacem la 180 grade pentru 40 minute.


Eu am folosit o tava de 24/30 cm.


Dupa coacere, rasturnam prajitura pe un platou si lasam la racit.


Facem caramelul in felul urmator: punem zaharul intr-un vas pe foc mic si mestecam continuu pana la diluare.


Laptele impreuna cu untul il punem in alt vas pe foc si lasam pana se topeste untul.


Punem peste zaharul ars putin cate putin din lapte mestecand continuu.


O parte din zahar se mai intareste asa ca lasam la foc mic pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam amidonul amestecat cu cacaoa si in final nuca taiata.


Omogenizam bine si mai tinem cateva minute pe foc.


Asezam pe un fund de lemn prima foaie de napolitana, rasturnam jumatate din nucile caramelizate, intindem pe toata suprafata si punem peste ele blatul de negresa.


Presam bine blatul peste caramel, apoi rasturnam peste blat restul de caramel, il intindem bine si punem deasupra cealalta foaie de napolitana.


Presam bine si punem deasupra un alt fund de lemn si niste greutati si lasam la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa intre foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

andreea_angelo 1

26.11.2012, 17:09

jolygina 1

26.11.2012, 22:53

ce frumoasa este

Panacris 1

24.01.2013, 08:16

Super idee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema ganache