Prajitura cu mere,nuca si bezea

de papabundetot in Prajituri, 13 Oct 2013 | 28545 vizualizari

 

Minunata aceasta prajiturica,o fac de cate ori am ocazia,insa voua aici pe blog va aduc variantele si combinatiile neprezentate pana acum,poate va ajuta sa va inspirati in functie de ingredientele avute la indemana.Acum de cand s-a stricat si mixerul….altfel simt si apreciez munca pentru o prajitura pentru ca totul se face cu mana ufff :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 galbenusuri
  • 20 linguri de zahar
  • 20 linguri ulei
  • 24 linguri faina
  • 20 linguri lapte
  • 2 praf de copt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 15-20 mere mai mici,insa naturale
  • 25 nuci
  • Pentru bezea:
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere,nuca si bezea:

Merele,le-am curatat de coaja si apoi le-am dat prin razatoarea mare,le-am scurs apoi bine de suc si,le-am pus intr-o cratita pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie compozitia),am adaugat si o parte din miezul nucilor, si scortisoara si le-am lasat la foc aproximativ 15-20 minute pana cand s-au inmuiat.Le-am dat apoi deoparte sa se raceasca bine.


Intr-un castron am pus galbenusurile cu zaharul si le-am frecat pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit.Am adaugat apoi pe rand uleiul,laptele,faina si praful de copt.Aluatul obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pentru 10-15 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Albusurile le-am batut spuma tare,am adaugat si zaharul si am obtinut o bezea lucioasa.Am adaugat peste bezea si miez de nuca si am amestecat usor pentru a-l incorpora fara sa stric bezeaua.


Am scos aluatul din cuptor,am pus peste el merele racite cu nuca ,apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos si aluatul s-a copt complet.


Merita sa incercati aceasta minunata prajitura cu orice fruct aveti la indemana cred ca va fi la fel de gustoasa.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere,nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

babi5 1

14.10.2013, 18:08

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 14:22

mm...am si eu dar fara nuca ....e mai buna a ta

papabundetot 1

12.11.2013, 15:43

krysty,si fara nuca e buna,am facut si eu si e la fel de minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheescake cu Oreo

ieri la 17:38

Omleta cu dragoste...de dieta

ieri la 15:33

Chec cu mere

de GeorgiG 5

pe 17.02 la 17:31

Entrement cu ricotta si zmeura

pe 17.02 la 08:59

Rulouri cu omleta si ton

de Rocsi 9

pe 16.02 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, rapida