Prajitura cu miere si lamaie

de LUK in Prajituri, 27 Feb 2011 | 9564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 2 oua
  • 100gr zahar
  • 50gr unt la temperatura camerei
  • 100gr miere (cantitatea se refera la mierea dupa ce am incalzit-o)
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 450gr faina
  • o lingura de amoniac
  • Pentru crema:
  • 400ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • o lingurita de amidon
  • 150gr unt
  • coaja rasa plus zeama de la o lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere si lamaie:

Incepem prin a pregati aluatul de foi.Punem intr un vas ouale intregi,zaharul,zaharul vanilat,amoniacul.Omogenizam bine cu mixerul.Adaugam treptat mierea incalzita dar adusa la temperatura camerei si mixam in continuare.Adaugam apoi cele 400gr faina treptat si mixam cat putem cu mixerul.Punem restul de faina pe blatul de lucru si framantam pana cand se incorporeaza faina si obtinem un aluat elastic.


Impartim aluatul in 3 si intindem cate o foaie pe dosul unei tavi unse cu ulei(ungem si sucitorul cu ulei)se intinde o foaie subtire pentru ca in timpul coacerii va mai creste.Coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu 15-20min(eu am copt pe dosul unei tavi iena si le-am cam ars pentru ca jos se coceau mai greu..si de abia la a treia foaie m-am gandit sa dau doar de jos focul..)..ei procedam la fel si cu celelalte 2 foi(raciti tava inainte dea intinde urmatoarea foaie).Dupa ce s-au copt foile facem crema..


Punem faina intr-un bol.Diluam cu lapte(din cei 400ml) cat sa fie de consistenta unei smantani..restul de lapte il punem pe foc impreuna cu zaharul..cand incepe sa fiarba adaugam faina din bol si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.Cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam amidonul.amestecam bine sa se omogenizeze si lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit adaugam untul si coaja de lamaie.Omogenizam si adaugam sucul de lamaie.Daca vi se pare prea acrisoara mai adaugati zahar pudra....eu am avut o lamaie mai mare..


Ungem primele 2 foi cu crema apoi pudram cu zahar pudra deasupra..se serveste dupa 2-3 ore ..e delicioasa..

 

TIPS-URI

1

puneti foile dupa ces-au copt pe hartie de copt,daca se lipesc de tava le desprindeti incet cu un cutit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu miere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

adry88 1

18.06.2011, 12:28

Alexandra Elena 1

12.10.2012, 13:53

arata ft bine

LUK 1

14.10.2012, 16:34

e buna de tot alexa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu