Prajitura cu migdale si crema ganache

de diaconta in Prajituri, 1 Sep 2010 | 5156 vizualizari

 

E o prajitura foarte buna,dar migdalele nu sunt chiar favoritele mele.Data viitoare vreau sa incerc cu alune si sunt sigura ca imi va placea la nebunie.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr migdale
  • 200 gr fulgi de migdale
  • 450 gr zahar tos
  • faina
  • 850 ml frisca
  • 50 gr miere de albine
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 1 ou
  • vanilie
  • praf de copt
  • 1 plic gelatina granule
  • 100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale si crema ganache:

Ingrediente:

Pentru foi:

faina

150 gr migdale decojite

150 gr zahar

100 gr unt

1 ou



praf de copt

zahar vanilat



lamaie

Crema Ganache

250 ml frisca lichida



250 gr ciocolata cu lapte



Crema de migdale:

150 gr migdale decojite

200 gr zahar tos

500 ml frisca lichida

zahar vanilat

1 plic de gelatina granulata



Pentru „glazura“ de migdale:


200 gr fulgi de migdale



50 gr miere de albine

100 gr zahar tos

100 ml frisca lichida

1 plic de zahar vanilat

Preparare:

Se incepe cu prepararea cremei ganache si a celei de migdale,deoarece vor trebui sa tea la frigider.



Pentru crema ganache se pune intr-o cratita la foc mic frisca cu ciocolata rupta bucati.Se amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si se pune la frigider aproximativ 2 ore.



Pentru crema de migdale :



Migdalele se pun pe foc sa dea un clocot,apoi se scurg si se lasa la racit.Astfel vom indeparta cu usurinta coaja.

Se caramelizeaza 200 gr zahar,se adauga zaharul vanilat si apoi migdalele.Se lasa sa se raceasca iar apoi ,migdalele caramelizate se macina.

Gelatina se pune la hidratat cu 2 linguri de apa rece.



Frisca se bate si se pastreaza la frigider.



Inainte de asamblarea prajiturii ,gelatina se incalzeste pe bain marine.



Frisca batuta se amesteca cu migdalele caramelizate si se adauga gelatina.

Pentru foi



Migdalele se oparesc,se curate si se macina.



Se amesteca intr-un vas migdalele,untul,zaharul,oul,vanilia si praful de copt.



Apoi se adauga si faina,atat cat este necesar pentru a obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.



Se imparte aluatul astfel obtinut in patru parti,din care se vor coace 4 foi.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se coc 3 foi,cea de-a patra va fi “glazurata” cu migdale.



Pentru a obtine foi egale,eu le-am copt in interiorul tavii tapetata cu hartie de copt.



Ideal ar fi folosirea unei tavi dreptunghiulare cu pereti detasabili(eu n-am ,din pacate)



Foile se vor coace foarte repede,deci mare atentie daca se coc prea mult nu mai sunt crocante.



Pentru glazura de migdale
se amesteca mierea,zaharul,frisca si vanilia si se pun pe foc sad ea un clocot.In momentul in care fierbe se adauga fulgii de migdale,se amesteca bine si se ia de pe foc.



Se aseaza cea de-a patra foaie in tava si se pune deasupra glazura de migdale fierbinte.Se pune la cuptor si se lasa pana cand migdalele prind o culoare frumoasa aurie.



Se scoate Crema ganache de la frigider si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Asamblare:

Crema ganache si crema de migdale se imparte in 3 parti egale.



Pe prima foaie se pune un strat de crema ganache,apoi un strat de crema de migdale.



Se pune la frigider pentru 10 minute.



Se continua la fel cu foaia a doua si a treia,iar deasupra foaia glazurata cu fulgii de migdale.



Se lasa la frigider pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ela 1

02.09.2010, 20:41

tare buna trebuie sa fie

lia maria 1

03.09.2010, 09:03

wawce bunatate am ratatcum de mi-a scapatarata intr-un mare, mare fel....salvez retetatrebue neaparat incercata

diaconta 1

03.09.2010, 19:38

mersi Lia vreau s-o repet si eu dar cu alune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina