Prajitura cu morcov

de palpabil in Prajituri, 5 Mai 2013 | 1394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 350 grame de morcov ras
  • 280 grame de faina
  • 200 grame de zahar
  • 200 ml de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 sticluta de rom
  • sare
  • PENTRU GLAZURA:
  • 1 albus
  • 200 grame zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov:

Ouale se bat bine cu zaharul pana se formeaza o compozitie albicioasa. Treptat turnam uleiul si esenta de rom in timp ce amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt , bicarbonatul de sodiu, putina sare si o incorporam in compozitia formata din oua. La final adaugam morcovul ras si stors bine de zeama.


Compozitia o turnam intr-o forma unsa si tapetata cu faina (eu am folosit o forma de chec). Lasa la cuptor 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Separat bate albusul spuma. Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat si mixeaza bine pana se topeste complet tot zaharul. La final stropeste cu zeama de lamaie.


Dupa ce prajitura se raceste glazureaza cu spuma de albus.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

palpabil 1

06.05.2013, 08:02

Multumesc la fel RuxyRux

diana_k 1

06.05.2013, 08:30

nilgun 1

12.09.2013, 21:32

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov (de post)