Prajitura cu morcov

de palpabil in Prajituri, 5 Mai 2013 | 3281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 350 grame de morcov ras
  • 280 grame de faina
  • 200 grame de zahar
  • 200 ml de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 sticluta de rom
  • sare
  • PENTRU GLAZURA:
  • 1 albus
  • 200 grame zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov:

Ouale se bat bine cu zaharul pana se formeaza o compozitie albicioasa. Treptat turnam uleiul si esenta de rom in timp ce amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt , bicarbonatul de sodiu, putina sare si o incorporam in compozitia formata din oua. La final adaugam morcovul ras si stors bine de zeama.

Compozitia o turnam intr-o forma unsa si tapetata cu faina (eu am folosit o forma de chec). Lasa la cuptor 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Separat bate albusul spuma. Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat si mixeaza bine pana se topeste complet tot zaharul. La final stropeste cu zeama de lamaie.

Dupa ce prajitura se raceste glazureaza cu spuma de albus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

palpabil 1

06.05.2013, 08:02

Multumesc la fel RuxyRux

diana_k 1

06.05.2013, 08:30

nilgun 1

12.09.2013, 21:32

buna

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov