Prajitura cu morcov (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 23 Noi 2012 | 14778 vizualizari

 

E prajitura perfecta pentru zilele de post in care aveti musafiri. Garantat nu isi vor da seama ca nu contine ingrediente de origine animala :P In plus imbina grozav aromele si arata destul de decent.
P.S. Am imprumutat aspectul de la Boema Gabitzei si crema de la Ruxy. Multumesc fetelor! >:D< :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g morcov
  • 300 g faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 180 g zahar brun
  • 2 lgt scortisoara pudra
  • 3 lgt cu varf cacao neagra
  • 340 ml apa
  • 6-7 bucati anason stelat
  • Crema
  • 1 banana congelata
  • miezul de la 12 nuci
  • 100 g ananas din compot
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g migdale macinate
  • 2 lg cu varf faina de orez expandat
  • 1 lgt miere
  • 1 lg cacao neagra
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie (cu 55% cacao am avu eu)
  • 2 lgt miere
  • 2 lgt ulei de palmier
  • 1 lgt zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov (de post):

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte.

3. Infierbantam apa si punem anasonul la infuzat. Puteti pune anasonul si in apa rece cu o zi/seara inainte de a face prajitura.

4. Amestecam faina cu praful de copt si cu apa (calduta sau racita) in care a fost infuzat anasonul.

5. Incorporam in compozitie si morcovul cu tot cu zeama lasata, scortisoara, si cacaoa.

6. Punem compozitia intr-o tava (30x25 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor timp de 25 min. Dupa acest timp inchidem flacara si lasam prajitura in cuptor pentru inca 10-20 min.  

Crema:

1. Punem in blender banana congelata semi-dezghetata, ananasul din compot si zeama de lamaie, si mixam pana obtinem o pasta. Eu am pus si miezul de nuca tot in blender, dar va sfatuiesc sa il macinati separat, pentru ca au ramas bucati destul de mari care mi-au infundat spritul.

2. Compozitia o punem intr-un vas si incorporam cu ajutorul unei spatule, migdalele macinate, nucile, faina de orez expandat si mierea.

3. Luam deoparte jumatate din compozitie si-i adaugam cacaoa.
Glazura:

1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.

2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si zeama de lamaie.

Asamblare:

1. Taiem marginile prajiturii, apoi o portionam in patrate de 5, 5 cm.

2. Turnam glazura fierbinte pe fiecare bucata in parte.

3. Punem crema alba sau neagra intr-un sprit si ornam fiecare prajiturica. Asta e tot! Pofta Buna! 

 

TIPS-URI

1

Daca va place glazura doar din ciocolata amaruie, nu este necesar sa mai puneti miere. Eu am cativa mofturosi in familie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (38)

Criss 1

24.11.2012, 20:23

Waaaw, la cat de bine arata n-ai zice ca e de post.

diana_k 1

26.11.2012, 09:13

interesanta reteta, de ce e nevoie sa congelezi banana??

_Alina_ 1

26.11.2012, 09:38

Multumesc Criss!
Diana nu e musai sa o congelezi, dar asa se oxideaza mai greu Am facut ieri crema cu banane proaspete si a iesit foarte bine. In schimb la crema proaspata am adaugat muuulta zeama de lamaie

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)