Desert prajitura Boema

de UrsanMihaela in Prajituri, 14 Mar 2019 | 176 vizualizari

 


Va prezint o prajitura care se pregateste usor dar e gustoasa si aspectoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • Pentru crema 1:
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 350 g zahar
  • 4 linguri de ness
  • 1/2 l frisca batuta
  • Pentru crema 2 :
  • 1/2 l frisca batuta
  • Pentru ornament:
  • ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

Blatul :


Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase .


Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, pana devin o spuma tare .


Se amesteca galbenusurile cu albusurile de jos in sus cu o lingura de lemn .


Se adauga apa si se amesteca .


Faina se amesteca cu cacaoa, apoi se cern impreuna si se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, pana se omogenizeaza complet toate ingredientele.


Compozitia obtinuta se pune intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt, se nivelează, si se introduce in cuptorul preincalzit.


Blatul se coace circa 25-30 de minute, la foc mediu, fiind gata atunci cand trece testul scobitorii.


După ce este copt blatul se scoate din tavă si se asează să se răcească pe un gratar .


Crema 1 :




Oul impreuna cu zaharul si untul se pun intr-o craticioara la bain-marie.


Se amesteca pana se topeste complet zaharul, apoi se adaugă ness-ul si se incorporeaza in compozitia aflata la bain-marie si se amesteca bine, pana se obtine o crema legata .


Compozitia cu ness se lasa sa se raceasca.


Frisca de mixeaza pana se intareste bine si se adauga peste compozitia de ness .


Crema obtinuta se pune la frigider pana batem urmatoarea cantitate de frisca .


Crema 2:


Se mixeaza frisca pana se intareste .


Asamblarea prajiturii :


Blatul se pune pe un platou, se insiropeaza cu esenta de rom .


Se toarna si se niveleaza in strat gros crema de ness racita.


Peste crema de ness cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit cu lama lata se intinde frisca in strat gros.


Peste frisca se adauga in ploaie ciocolata rasa.


Prajitura se tine la rece circa 2 ore apoi poate fi servita.


 

TIPS-URI

1

Blatul se poate insiropa si cu cafea sau ness, dar neaparat trebuie pusa si esenta de rom .

2

Se portioneaza dupa preferinta sub forma de romburi sau patrate .

3

Compozitia este pentru o tava de 25×30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

16.03.2019, 05:11

Waw, e perfectă și pentru mine!

madi_marin 1

16.03.2019, 11:27

Arata bine!

dantes 1

17.03.2019, 08:40

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert brownie cheesecake
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandina cu crema caramel