Prajitura cu morcov (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 23 Noi 2012 | 8884 vizualizari

 

E prajitura perfecta pentru zilele de post in care aveti musafiri. Garantat nu isi vor da seama ca nu contine ingrediente de origine animala :P In plus imbina grozav aromele si arata destul de decent.
P.S. Am imprumutat aspectul de la Boema Gabitzei si crema de la Ruxy. Multumesc fetelor! >:D< :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g morcov
  • 300 g faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 180 g zahar brun
  • 2 lgt scortisoara pudra
  • 3 lgt cu varf cacao neagra
  • 340 ml apa
  • 6-7 bucati anason stelat
  • Crema
  • 1 banana congelata
  • miezul de la 12 nuci
  • 100 g ananas din compot
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g migdale macinate
  • 2 lg cu varf faina de orez expandat
  • 1 lgt miere
  • 1 lg cacao neagra
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie (cu 55% cacao am avu eu)
  • 2 lgt miere
  • 2 lgt ulei de palmier
  • 1 lgt zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov (de post):

Blat


1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.


2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte.


3. Infierbantam apa si punem anasonul la infuzat. Puteti pune anasonul si in apa rece cu o zi/seara inainte de a face prajitura.


4. Amestecam faina cu praful de copt si cu apa (calduta sau racita) in care a fost infuzat anasonul.


5. Incorporam in compozitie si morcovul cu tot cu zeama lasata, scortisoara, si cacaoa.


6. Punem compozitia intr-o tava (30x25 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor timp de 25 min. Dupa acest timp inchidem flacara si lasam prajitura in cuptor pentru inca 10-20 min.


Crema:


1. Punem in blender banana congelata semi-dezghetata, ananasul din compot si zeama de lamaie, si mixam pana obtinem o pasta. Eu am pus si miezul de nuca tot in blender, dar va sfatuiesc sa il macinati separat, pentru ca au ramas bucati destul de mari care mi-au infundat spritul.


2. Compozitia o punem intr-un vas si incorporam cu ajutorul unei spatule, migdalele macinate, nucile, faina de orez expandat si mierea.


3. Luam deoparte jumatate din compozitie si-i adaugam cacaoa.
Glazura:


1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.


2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si zeama de lamaie.


Asamblare:


1. Taiem marginile prajiturii, apoi o portionam in patrate de 5, 5 cm.


2. Turnam glazura fierbinte pe fiecare bucata in parte.


3. Punem crema alba sau neagra intr-un sprit si ornam fiecare prajiturica. Asta e tot! Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

Daca va place glazura doar din ciocolata amaruie, nu este necesar sa mai puneti miere. Eu am cativa mofturosi in familie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Criss 1

24.11.2012, 20:23

Waaaw, la cat de bine arata n-ai zice ca e de post.

diana_k 1

26.11.2012, 09:13

interesanta reteta, de ce e nevoie sa congelezi banana??

_Alina_ 1

26.11.2012, 09:38

Multumesc Criss!
Diana nu e musai sa o congelezi, dar asa se oxideaza mai greu Am facut ieri crema cu banane proaspete si a iesit foarte bine. In schimb la crema proaspata am adaugat muuulta zeama de lamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!