Prajitura cu morcovi si nuci

de anca_rm in Prajituri, 17 Aug 2016 | 3034 vizualizari

 

O prajiturica savuroasa si foarte gustoasa.
O reteta care a asteptat destul de mult pana sa apuc sa o scriu .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 cana morcovi razuiti
  • 1 cana nuca prajita si macinata +1 mana nuca taiata grosier
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri faina+1 lingura extra
  • 3 linguri amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • praf de sare
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 200 gr cirese fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si nuci:

Pregatim o tava de 20x35 cm  pe care punem hartie cerata  si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca.

Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu putina sare si zaharul pana se topeste zaharul si isi schimba culoarea spuma, devine mai alba .

Adaugam rand pe rand restul ingredientelor : nuca macinata,5 linguri faina , 3 linguri amidon , apa , scortisoara , ghimbirul , morcovul , coaja de lamaie,praful de copt si bicarbonatul , amestecand dupa fiecare.

Omogenizam bine de tot .

Turnam compozitia in tava si nivelam .

Deasupra presaram uniform o mana de nuca taiata grosier .

Ciresele le scurgem de suc si deasupra lor punem o lingura de faina . Le scuturam putin si le asezam uniform in compozitia din tava .

Cel mai simplu este sa folosit un strecurator mai mare .

Dam tava la cuptorul preincalzit, dupa cum spuneam la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a opri focul .

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca .

 

Noi am servit cu inghetata .

TIPS-URI

1

se pot folosi alte fructe in loc de cirese

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu paste si sos de vin rosu