Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos

de daniastefania in Prajituri, 9 Mar 2015 | 2628 vizualizari

 

E prima data cand am facut aceasta reteta. Sincer nu credeam ca va iesi ceva. Toate amestecate cu blenderul. Hm, aveam dubii dar am zis sa incerc. Si a iesit un desert absolut delicios. S-a papat imediat. Sigur voi repeta dar cu portie dubla.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 65 gr nuca de cocos
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 10 biscuiti
  • Pentru caramel
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos:

Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca.


Pregatim si crema. Punem toate ingredientele in blender. Le blenduim bine si apoi turnam compozitia in forma, peste caramel.


Punem forma intr-o alta tava si turnam in tava apa (sa ajunga pana la jumatatea formei). Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Facem proba scobitorii.


Scoatem forma din tava si o lasam la racit. O dam apoi la frigider vreo 2 ore. Rasturnam apoi crema pe o farfurie si savuram!


Se vad frumos straturile de crema, biscuit si cocos.


 

TIPS-URI

1

Eu am folosit biscuiti mici petit beur simpli

2

Am folosit la masurat o cana de 240 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Ina 1

13.03.2015, 20:00

Un fel de prajitura desteapta Chiar este o reteta de probat

Valclaudia 1

15.03.2015, 09:44

ce super arata!

Raluca57 1

17.03.2015, 08:20

Am probat-o si este f aromata, cremoasa. Sugestie: alegeți tava (formele) asfel încât compoziția sa fie de 3,5-4 cm inaltime pt ca straturile sa se distingă frumos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars cu mere