Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Noi 2011 | 21033 vizualizari

 

Aceasta prajitura este inventata de mine din dorinta de a crea ceva spectaculos :) nu e luata nici din reviste, bloguri si nici nu se numeste in alt fel. Initial am vrut sa pun piscoturile in crema, dar asta am mai facut o data si am vrut sa fac ceva nou, si asa au ajuns in blat :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 135 g faina
  • 25 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 8 piscoturi
  • Esenta rom

Crema:

  • 100 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 30 g amidon(3 lg rase)
  • 1 pastaie vanilie
  • 300 ml frisca
  • 15 g gelatina
  • Ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie:



Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu. Se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cern peste compozitia de albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa spuma. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina; se toarna compozitia si se niveleaza. Cele 8 piscoturi se aseaza peste compozitie formand 4 linii (de cate doua piscoturi) paralele.



Se apasa pe piscoturi cu o lingura si se acopera cu aluat. Blatul se coace 30-35 min la temperatura medie sau pana cand trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa in cuptor.


Crema: Ciocolata alba rupta bucati se pune intr-un vas pe foc impreuna cu frisca lichida si se incalzeste pana cand aceasta se topeste, apoi se pune in frigider pana se raceste complet. Laptele se pune intrun vas impreuna cu pastaia de vanilie si se incalzeste Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adaauga amidonul si laptele.


Pastaia de vanilie se sectioneaza si cu lama unui cutit si ia maduva care se pune in crea de oua. Amestecul se pune intr-un vas si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana cand se ingroase ca o budinca.


Gelatina hidratata in apa rece se pune la bain-marie si se dizolva, apoi se toarna peste budinca si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca. Amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300 ml frisca batuta. Dupa ce budinca este complet racita se adauga treptat in amestecul de frisca si ciocolata alba.


Blatul se scoate din tava, se desprinde hartia de copt,apoi se pune la loc si in jurul acestuia peretii detasabili. Se insiropeaza foarte putin(apa+zahar+rom+cafea) si deasupra se pune crema. Se acopera cu o folie si se lasa la frigider 2-3 h, apoi se scaote si se prportioneaza. Se presara ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de ciocolata alba si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 22:15

foarte gustoasa

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:13

Giana 1

11.06.2014, 12:25

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata