Rulada cu crema de ciocolata cu menta

de Miha in Prajituri, 13 Sep 2010 | 6306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri Nesquik
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata cu crema de menta
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida batuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata cu menta:

Crema:


Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic sau pe baine marine. Se aduce pana la punctul de fierbere, se da deoprate de pe foc si se omogenizeaza. Se da la frigider pana se raceste complet si incepe sa se intareasca.


Rulada:


Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam bine cu cele 2 linguri de ulei si le adaugam peste spuma de albusuri. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si Nesquik-ul. Se omogenizeaza, amestecand usor.


Aluatul se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se desprinda usor de pe margini, in jur de 15 minute.


Se rastoarna blatul pe o alta bucata de hartie de copt presarata cu zahar tos si se ruleaza cu atentie. Se lasa cateva minute, pana se racoreste putin. Se desfasoara, se unge cu crema in strat uniform si se ruleaza din nou. Se pune pe un platou si se da la frigider, pentru cel putin 1 ora.


Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Miha 1

14.09.2010, 12:24

Multumesc Nadina!

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 21:11

wow...ce bine arata!

Bya Ralu 1

19.09.2014, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire