Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan

de Criss in Prajituri, 25 Apr 2014 | 7727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 3 linguri indulcitor Stevia
  • 1 cutie iaurt activia 0.1%
  • 1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
  • 4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Mousse de lamaie
  • 2 oua
  • 1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
  • 3 linguri indulcitor pudra Clio/Stevia
  • 500 ml lapte 0.1%
  • 1 plic gelatina Dr.Oetker
  • coaja de lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta si coaja de lamaie. Se toarna compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in cuptorul preincalzit.


Dupa ce s-a racit, se taie in doua foi. Gelatina se hidrateaza in putin lapte. Ouale se separa si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul, praful de budinca, coaja de lamaie si laptele. Se fierbe crema pana se ingroasa, amestecand in continuu. Cand e fiarta, se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si zeama de lamaie.


Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma. Tava de chec se tapeteaza cu folie alimentara. Se pune o parte din crema, apoi prima foaie de blat, restul de crema si cealalta foaie de blat. Se acopera cu folie si se pune tava in frigider 3-4 ore. Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Criss 1

28.04.2014, 09:36

Multumesc mult.
Alinutza, nu am de gand sa ma opresc. Chiar daca nu slabesc atat de mult si repede cum as vrea. Dieta aceasta a devenit deja un mod de viata. Ce-i drept ma mai abat uneori cate putin, dar oricum incerc sa revin rapid pe drumul drept.

adela_64 1

22.05.2014, 11:22

wow! arata super!

Criss 1

22.05.2014, 12:25

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa cu branza si capsuni Dukan