Prajitura cu mousse de mere

de simona72 in Prajituri, 16 Mar 2015 | 5672 vizualizari

 

O prajitura usoara, fara prea multe ingrediente, fara coacere si timp de preparare scazut. Mousse-ul este usor si diafan, se topeste in gura, cu o usoara tenta acrisoara si parfum de mere si vanilie...

 

INGREDIENTE

  • pentru crusta:
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt cu 60% grasime
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 50-70 ml lapte rece
  • 2-3 linguri miere
  • pentru mousse:
  • 1 borcan piure de mere de la Kaufland
  • 2 albusuri
  • 3-4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura gelatina
  • 5 l;inguri apa rece
  • pentru decor:
  • ciocolata alba topita
  • felii foarte subtiri de mere
  • scortisoara macinata
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mere:

Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste biscuiti adaugati mierea, untul topit si racit, laptele si scortisoara. Amestecati compozitia cu o spatula sa se amestece toate ingredientele, iar lapte puneti in funtie de cat de bine se leaga compozitia. Puneti amestecul intr-o tava rotunda cu inel detasabil unsa cu unt. Dati la frigider pentru o ora.


Pentru mousse:mixati albusurile cu zaharul pudra pana obtineti o bezea ferma lucioasa si care se tine de paletele robotului/mixerului. Puneti bezeaua pe baie de aburi, amestecati cu un tel tip para si lasati pana bezeaua se intareste, se ingroasa(ideea este ca bezeaua sa fie putin "coapta", sa nu fie albusurile crude).Se adauga esenta de vanilie, se amesteca si se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat in putina apa rece, apoi se pune pe flacara foarte mica si se amesteca pana se dizolva complet. Se lasa sa se raceasca si se adauga peste piureul de mere. In piureul de mere se adauga 1-2 linguri bezea, se amesteca cu telul tip para pana la incorporarea ingredientele, se adauga treptat si restul de bezea si se amesteca usor sa scoatem cat mai putin aer din albusurile batute spuma. Se pune mousse-ul peste crusta data la rece, se niveleaza cu lama unui cutit, se bate putin tava de masa si se da tava la frigider pana a doua zi. Se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit se decoreaza dupa preferinte si se serveste.


Pentru decor am folosit: felii foarte subtiri de mar pudrate cu scortisoara si ciocolata alba topita pe baie de aburi...


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

in loc de bezea se poate folosii si 200 ml smantana pentru frisca mixata

2

daca va grabiti cu desertul si vreti sa-l serviti in urmatoarele 2-3 ore, folositi mai multa gelatina...in felul acesta reduceti timpul dar nici nu veti obtine acceasi consistenta. Mousse-ul meu este "prins", dar nu foarte tare, se topeste in gura si nu are consistenta aceea de a sta tare din cauza gelatinei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (32)

MOKUSKA 1

20.03.2015, 14:31

mihaelar63 1

21.03.2015, 12:15

Foarte finuta

noiinbucatarie 1

06.02.2016, 17:35

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29