Prajitura cu mousse de portocale

de aziz in Prajituri, 7 Mar 2012 | 3753 vizualizari

 

Daca portocalele si mandarinele in curand nu vor mai fi asa aromate ca in perioada de iarna m-am gandit sa string aroma intr-o prajiturica cu mousse de portocala......desigur tare bine ar da si un tort in felul asta .....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie:  
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 3  linguri cacao neagra
  • o cana de faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru mousse de portocale:
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • un pudding de vanilie
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 14 gr gelatina
  • Pentru insiropat:
  • suc proaspat de portocala si mandarine cam 300 ml
  • Sirop de ciocolata neagra:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de portocale:

Blatul: separam ouale, albusurile se bat spuma si adaugam jumatate din cantitatea de zahar pana devine bezea. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana devin crema. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. Cu o paleta de silicon amestecam crema de galbenusuri cu albusurile si apoi treptat faina. Coacem blatul la 180 grade in tava de yena mica nu stiu exact cat are, vz foto, timp de 25-30 minute, ideal de facut testul scobitorii. Se lasa blatul la racit se taie in doua apoi .


Mousse-ul de portocala: amestecam smantana pentru frisca cu puddingul de vanilie si putin suc de portocala cam 100 ml. Glatina se hidrateaza intr-o cescuta cu suc de portocala, dupa care se amesteca cu restul de suc si se topeste deasupra unui castron cu apa fierbinte. Incorporam apoi gelatina in frisca. Daca doriti puteti adauga si zahar cand mixati frisca cu puddingul, eu nu am adaugat. Crema obtinuta o turnam peste primul blat pe care il insiropam bine cu suc proaspat de portocala. Acoperim cu blatul al doilea pe care il insiropam de asemeni.


Siropul de ciocolata neagra: topim untul si ciocolata intr-o tigaie pe aragaz, apoi adaugam smantana lichida, se lasa la racorit putin, apoi se toarna peste prajitura. Puteti orna cu felii de portocala sau mandarina.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

soryna1981 1

11.03.2012, 17:26

Ciao,foarte frumoasa reteta si sigur este si buna, dar te rog sa-mi spui cu exaccitate tava in care a- facut-o cati cm are, latime/lungime....ca sa-mi dau seama cand fac daca este indeajunsa cantitate sau tre sa maresc pt o cantitate dorita......spune-mi si cana de faina c-am ce marime are(mai exact spune-mi cati ml are incat sa masor si eu acas,spun asta ca sa fiu sigura pe antitati sa nu pun mai mult sau mai putin din ingrediente).....Mersi mult....

aziz 1

11.03.2012, 18:24

soryna tava este de 20/30 cm,200gr de faina sau cu un pahar de plastic de unica folosinta pui un pahar plin iar al doilea pe trei sferturi cu faina.

nacularisa 1

15.05.2014, 13:04

Pt mousse-ul de portocala cat suc folosim,50 ml sau 100 ml?Pt ca la ingrediente apar 50 ml iar la preparare,100 ml amestecat cu frisca lichida si pudding-ul si inca pt gelatina,ceea ce inseamna peste 100 ml de suc in total.Vreau sa fac reteta azi si sa stiu exact ca sa nu iasa prea moale crema

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata de iaurt