Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise

de oanapl in Prajituri, 12 Aug 2017 | 179 vizualizari

 

Cu puțin timp în urmă am pregătit o prăjitură delicioasă, iar sursa de inspirație a fost rețeta Mădălinei https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-turnata-cu-branza-si-fructe-de-vara-83198.html .
Eu am ales cireșele in locul zmeurei și prăjitura a fost la fel de savuroasă.  Eu aș mânca zilnic ceva bun, dar fără să petrec prea mult timp în bucătărie. E o prăjitură rapidă, perfectă pentru vremea de acum.

 

INGREDIENTE

  • Blat ( pentru tava 25/35 cm) :
  • 2 ouă mari
  • 10 linguri de zahăr
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 12 linguri făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g brânză dulce
  • 3 ouă
  • 3 linguri griş
  • 1 ceaşcă cireșe
  • 5 - 6 caise
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de lămâie
  • 6 linguri zahăr măcinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise:

Tai caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Speli cireșele, le lași să se scurgă bine de apă și le scoți sâmburii.

Pentru blat, mixezi ouăle întregi cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa si uleiul şi mixezi pentru câteva minute. Adaugi alternativ lapte şi făina cernută cu praful de copt şi amesteci bine. Împarți compoziţia în două.

Brânza o mixezi cu zahărul, ouăle şi esenţele, apoi adaugi grişul şi amesteci bine. Încorporezi uşor cireșele şi cubuleţele de caise.

Torni jumătate din aluat în tava tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul preîncălzit la 180 grade C şi o coci 10 minute (încălzire sus/jos). Eu nu am apreciat corect cantitatea de aluat și mi-a rămas prea puțin pentru a acoperi crema de brânză.


Scoți tava, torni brânza, nivelezi, după care deasupra, torni cealaltă jumătate de aluat și introduci tava în cuptor pentru 30 de minute (până când se rumenește frumos).

Lași la răcit, după care o porţionezi și o servești.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

13.08.2017, 13:01

Așa este!

mirela0911 1

13.08.2017, 17:05

Foarte bune sunt prajiturile cu branza!

Rocsi 1

13.08.2017, 19:56

Si la mine are mare succes aceasta prajitura, indiferent cu ce fructe o pregatesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte si zi"