Prajitura cu multa nuca si caramel

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mai 2013 | 9101 vizualizari

 

am facut-o prima data de sarbatorile Pascale, si ieri am repetat si dus la serviciu, azi am postat-o ca ce e bun trebuie impartasit ca sa se simta mai multa lume bine si sa vedem oameni fericiti , nu? :)

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 3 lg nuca miez intreg sau jumatati
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • pt.primul topping
  • 150 g ciocolata alba simpla
  • pt.toppping 2 de caramel:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt moale
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri miez nuca intreg sau jumatati sau taiat mai mare
  • inca 2-3 linguri nuca macinata maruntel;
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu multa nuca si caramel:

Blatul se pregateste asa: batem albusurile impreuna cu zaharul la viteza mare cu mixerul pana se face bezeaua aia de nu-ti pica in cap cand intorci castronul. Apoi adaugam 4 linguri de faina alba cernuta si amestecata cu 1 pliculet de praf de copt, apoi adaugam si nuca macinata. Pregatim din timp cuptorul, eu acum am unul electric si i-am dat asa vreo 10 minute (pana am pregatit eu blatul) la 200 C sa se preincalzeasca. Apoi am turnat blatul in tava pe care am asezat o coala de hartie de copt (aici atentie, daca vreti sa iasa mai inaltut blatul faceti in tavite mai mici si cu margine inalta sau folositi cantitate dubla de ingredinte pentru o tava mai mare cam cat cea de cuptor) si peste miezul de nuca mare nemacinat asezat pe fundul tavii, peste hartia de copt.


Dam la copt cam 15 minute, pana se rumeneste, incercati cu scobitoarea daca vreti insa nu trebuie sa devina maroniu de tot ca un pandispan ci doar putin rumen si sa se fi umflat cam dublu de cat e. Cand s-a copt il scoatem din cuptor si fiind inca destul de cald il acoperim cu ciocolata alba pe care o razuim pur si simplu pe ochiurile mari deasupra blatului. Apoi lasam asa blatul si facem caramelul intre timp.


Topim zaharul intr-un tuciulet pe ochi mic si foc mic de la aragaz si cand s-a lichefiat si facut auriu maroniu luam putin de pe foc si adaugam untul moale la temperatura camerei, cate un cubulet pe rand, apoi amestecam apoi iar si apoi la fel cu galbenusurile. Amestecam bine totul si apoi mai punem vasul putin pe foc mic sa se ingroase crema. Dureaza foarte putin si e gata. O dam deoparte si adaugam si nuca mare iar. Turnam cald asa peste stratul de ciocolata alba si la final de tot presaram nuca macinata maruntel.


E tare buna zau! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu multa nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

epurasha2bb 1

21.07.2013, 23:52

eu va multumesc pentru complimente! va imbratisez

laura2002 1

23.07.2013, 17:47

o bucatica vreau si euu

epurasha2bb 1

14.08.2013, 09:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz