Prajitura cu ness

de ana in Prajituri, 22 Apr 2012 | 9198 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • putina sare
  • 3 linguri apa

Crema

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari, ness
  • 10 gr gelatina
  • 400 ml frisca lichida indulcita

Sirop

  • zahar, rom, apa
  • +400 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Batem spuma albusurile, incorporam treptat zaharul si apa, adaugam galbenusurile sarea cacao si la final faina.

Intr-o tava(25/32) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia obtinuta si coacem la foc mediu.





Crema:


Intr-o craticioara puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si puneti cratita la foc mic.. Amestecati incontinu pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa clocoteasca. Lasam sa se raceasca. Intre timp mixam frisca si punem la hidratat gelatina(punem 10 gr de gelatina intr-un pahar si acoperim cu apa). Cand gelatina s-a hidratat o lasam maxim 2 secunde la microunde(cat sa se topeasca, grija mare sa nu fiarba) apoi o adaugam in amestecul de ou cu ness. Acest amestec il incorporam in frisca mixata bine. Peste blatul racit turnam siropul rece apoi netezim crema de ness. Lasam la frigider cca 2 ore dupa care ornam cu frisca.

m-am inspirat din retata prajiturii Boema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ana 1

23.04.2012, 21:26

Va multumesc frumos!

Teo 1

23.04.2012, 22:38

tare frumoasa!

Sim0na 1

24.04.2012, 20:08

Ce bine arata...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune de padure si crema de ness