Prajitura cu ness

de ana in Prajituri, 22 Apr 2012 | 9773 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • putina sare
  • 3 linguri apa

Crema

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari, ness
  • 10 gr gelatina
  • 400 ml frisca lichida indulcita

Sirop

  • zahar, rom, apa
  • +400 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Batem spuma albusurile, incorporam treptat zaharul si apa, adaugam galbenusurile sarea cacao si la final faina.

Intr-o tava(25/32) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia obtinuta si coacem la foc mediu.





Crema:


Intr-o craticioara puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si puneti cratita la foc mic.. Amestecati incontinu pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa clocoteasca. Lasam sa se raceasca. Intre timp mixam frisca si punem la hidratat gelatina(punem 10 gr de gelatina intr-un pahar si acoperim cu apa). Cand gelatina s-a hidratat o lasam maxim 2 secunde la microunde(cat sa se topeasca, grija mare sa nu fiarba) apoi o adaugam in amestecul de ou cu ness. Acest amestec il incorporam in frisca mixata bine. Peste blatul racit turnam siropul rece apoi netezim crema de ness. Lasam la frigider cca 2 ore dupa care ornam cu frisca.

m-am inspirat din retata prajiturii Boema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ana 1

23.04.2012, 21:26

Va multumesc frumos!

Teo 1

23.04.2012, 22:38

tare frumoasa!

Sim0na 1

24.04.2012, 20:08

Ce bine arata...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune de padure si crema de ness