Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel

de Ligia Bxl in Prajituri, 21 Ian 2014 | 23586 vizualizari

 

O prajiturica buna la o cafea sau un ceai! :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat ai nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr ciocolata alba
Pentru crema ai nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri apa
  • 200 gr nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel:

Blatul:


Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi treptat nuca macinata,faina si praful de copt.


Torni compozitia intr-o tava(36/27 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor ptr 25 minute.


Dupa ce s-a copt,scoti blatul si razi ciocolata alba imediat.


Cat timp se raceste faci crema.


Crema:


Freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma.


Caramelizezi apoi zaharul ramas,adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic.


Pui apoi si galbenusurile,amesteci repede,presari nuca taiata si prajita.


Omogenizezi si lasi pe foc pana se ingroasa crema.


O iei de pe foc,o lasi putin sa se raceasca,apoi o intinzi repede peste blat si o dai la rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Ligia Bxl 1

23.01.2014, 09:43

multumesc fetele

RuxyRux 1

23.01.2014, 09:48

Perfecta Ligiuta scumpa mea!

Ligia Bxl 1

24.01.2014, 14:49

multumesc mult draga Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers