Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

de T I M E A in Prajituri, 15 Apr 2012 | 3596 vizualizari

 

Este o prajitura cu o combinatie perfecta: nuci, ciocolata si rom.
O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt blat: 

  • 6 oua 
  • 150 ml ulei 
  • 150 gr faina 
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca 
  • 1 praf de copt 
  • 4 linguri apa fierbinte

Ingrediente pt crema: 

  • 200 ml frisca lichida neindulcita 
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao 
  • 180 gr zahar 
  • 70 gr unt 
  • 2 sticlute esenta de rom

Pentru ornat:

  • 100 gr nuca prajita taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata si rom:

Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma.


Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute.


Pregatim crema astfel: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam pana fierbe amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul bucatele si esenta de rom. Bagam la frigider timp de aprox o ora.


Blatul racit il taiem in doua. Ungem prima foaie cu 1/3 din crema, asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema.


Nucile le prajim usor in cuptor, le maruntim si le punem peste crema. Apasam usor cu mana nucile sa intre usor in crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

T I M E A 1

16.04.2012, 11:28

oana, iri - multumesc

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:06

buna,buna

T I M E A 1

17.04.2012, 16:52

multumesc diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers