Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

de T I M E A in Prajituri, 15 Apr 2012 | 3400 vizualizari

 

Este o prajitura cu o combinatie perfecta: nuci, ciocolata si rom.
O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt blat: 

  • 6 oua 
  • 150 ml ulei 
  • 150 gr faina 
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuca 
  • 1 praf de copt 
  • 4 linguri apa fierbinte

Ingrediente pt crema: 

  • 200 ml frisca lichida neindulcita 
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao 
  • 180 gr zahar 
  • 70 gr unt 
  • 2 sticlute esenta de rom

Pentru ornat:

  • 100 gr nuca prajita taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, ciocolata si rom:

Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma.


Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute.


Pregatim crema astfel: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam pana fierbe amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul bucatele si esenta de rom. Bagam la frigider timp de aprox o ora.


Blatul racit il taiem in doua. Ungem prima foaie cu 1/3 din crema, asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema.


Nucile le prajim usor in cuptor, le maruntim si le punem peste crema. Apasam usor cu mana nucile sa intre usor in crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

T I M E A 1

16.04.2012, 11:28

oana, iri - multumesc

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:06

buna,buna

T I M E A 1

17.04.2012, 16:52

multumesc diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca