Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 3 Ian 2015 | 6588 vizualizari

 

Inca o prajitura delicioasa ce a stat pe masa noastra de Craciun. Merita incercata dar sa dai si la altii ca altfel, mananci din ea pana nu mai poti :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi: 
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri de ness
  • inimioare pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone:

Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte. Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina. Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1 lingurita de esenta si 4 linguri de nuca macinata. Punem albusurile peste si le amestecam usor cu o paleta de silicon. Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia blatului. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam circa 12-14 minute pana este copt blatul. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celalalt blat.


Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot, pastaia de vanilie o scoatem si o aruncam, dam focul la mic si adaugam amestecul cu amidon. Invartim continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Mascarponele il mixam cu zaharul pudra. Peste, punem crema ce s-a racit, mixam usor, iar la final adaugam ness-ul. Asezam primul blat in tava, punem circa 3/4 din crema si o intindem cu o paleta. Venim cu al 2 lea blat si ungem cu restul de crema. Presaram cateva bombonele si dam prajitura la rece. Te lingi pe degete ce buna este! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

07.01.2015, 21:46

Katty si mie imi place mult combinatia

Rocsi 1

07.01.2015, 21:47

Teo, ne-am si abtinut, am mai servit

Rocsi 1

07.01.2015, 21:47

Multumesc mult draga Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica