Prajitura greceasca cu gris

de papabundetot in Prajituri, 24 Aug 2013 | 3399 vizualizari

 

Am vazut odata…demult la Tv o emisiune cu mancaruri si obiceiuri grecesti si acolo aparuse si aceasta prajiturica extrem de usoara ca si textura dar deosebit de aromata datorita siropului care se adauga la final.Pentru ca m-a impresionat inca de atunci,am notat reteta si o mai fac din cand in cand asa cand am pofta de ceva…muuult mai dulce decat de obicei.Se face repede,este simpla si chiar si cine intra prima oara intr-o bucatarie sunt convinsa ca va reusi sa faca aceasta prajitura fara probleme.

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 6 oua
  • migdale sau arahide
  • 1 cana zahar
  • zeama de lamaie si portocala
  • gris…cat cuprinde
  • zahar vanilat

Pentru sirop:

  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 2 batoane scortisoara
  • 5-6 cuisoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca cu gris:

Galbenusul se separa de albus si se freaca bine cu zaharul pana se albeste.


Se adauga apoi zeama de la lamaie si portocala (puteti pune doar de la unul din fructe sau deloc) si apoi se adauga gris pana capata o consistenta mai groasa.


Se macina un pumn de arahide (eu aceasta cu arahide am facut-o) si se adauga si ele peste aluatul format.Se bat apoi albusurile spuma si se incorporeaza apoi usor in compozitia de galbenusuri se omogenizeaza totul si se da la cuptor cam 30 min.Verificati totusi cu scobitiarea inainte de a scoate din cuptor.


Intr-o oala se pun la foc apa,zaharul scortisoara si cuisoarele si se fierb pana siropul capata o consistenta mai grosuta,ca o miere mai fluida.


Dupa ce prajitura s-a copt,asa cum e in tava se toarna deasupra siropul fierbinte si se lasa la racit.Apoi se taie si se poate servi.Delicios!!!


Ca si consistenta este un pic sfaramicioasa prajitura dar…gustul ei va va ajuta sa treceti peste acest aspect.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca cu gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Cris2711 1

24.08.2013, 21:41

un deliciu

alilianaa 1

24.08.2013, 22:31

bun,bun

Lia_ 1

25.08.2013, 20:05

da, cred ca este un desert care te scoate din incurcatura cand vrei ceva rapid

gasesti si la la arabi si turci ceva asemanator doar ca in blat se pune si iaurt dar tot asa cu sirop si cocos deasupra; e buna dar foarte dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca