Prajitura greceasca cu gris

de papabundetot in Prajituri, 24 Aug 2013 | 7110 vizualizari

 

Am vazut odata…demult la Tv o emisiune cu mancaruri si obiceiuri grecesti si acolo aparuse si aceasta prajiturica extrem de usoara ca si textura dar deosebit de aromata datorita siropului care se adauga la final.Pentru ca m-a impresionat inca de atunci,am notat reteta si o mai fac din cand in cand asa cand am pofta de ceva…muuult mai dulce decat de obicei.Se face repede,este simpla si chiar si cine intra prima oara intr-o bucatarie sunt convinsa ca va reusi sa faca aceasta prajitura fara probleme.

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 6 oua
  • migdale sau arahide
  • 1 cana zahar
  • zeama de lamaie si portocala
  • gris…cat cuprinde
  • zahar vanilat

Pentru sirop:

  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 2 batoane scortisoara
  • 5-6 cuisoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca cu gris:

Galbenusul se separa de albus si se freaca bine cu zaharul pana se albeste.

Se adauga apoi zeama de la lamaie si portocala (puteti pune doar de la unul din fructe sau deloc) si apoi se adauga gris pana capata o consistenta mai groasa.

Se macina un pumn de arahide (eu aceasta cu arahide am facut-o) si se adauga si ele peste aluatul format.Se bat apoi albusurile spuma si se incorporeaza apoi usor in compozitia de galbenusuri se omogenizeaza totul si se da la cuptor cam 30 min.Verificati totusi cu scobitiarea inainte de a scoate din cuptor.

Intr-o oala se pun la foc apa,zaharul scortisoara si cuisoarele si se fierb pana siropul capata o consistenta mai grosuta,ca o miere mai fluida.

Dupa ce prajitura s-a copt,asa cum e in tava se toarna deasupra siropul fierbinte si se lasa la racit.Apoi se taie si se poate servi.Delicios!!!

Ca si consistenta este un pic sfaramicioasa prajitura dar…gustul ei va va ajuta sa treceti peste acest aspect. 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca cu gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Cris2711 1

24.08.2013, 21:41

un deliciu

alilianaa 1

24.08.2013, 22:31

bun,bun

Lia_ 1

25.08.2013, 20:05

da, cred ca este un desert care te scoate din incurcatura cand vrei ceva rapid

gasesti si la la arabi si turci ceva asemanator doar ca in blat se pune si iaurt dar tot asa cu sirop si cocos deasupra; e buna dar foarte dulce

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de placinta (greceasca)