Prajitura cu nuca de cocos

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mai 2011 | 9794 vizualizari

 

La multi ani Elena si Constantin!!! Va doresc tuturor multa sanatate si fericire!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 250 g unt
  • vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.


Amestecam nuca de cocos cu faina si o incorporam usor in bezea.

Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte putin la suprafata.


Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.


Crema:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam laptele in fir subtire si amestecam bine.


Punem amestecul pe foc, pe baie de abur si il batem bine pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Topim untul de jumatate (cat sa mai ramana bucati netopite) si ill mixam pana se incheaga si devine pufos.

Adaugam apoi cate o lingura de budinca rece si mixam bine. La final adaugam vanilie in crema si amestecam.


Intindem crema pe blatul racit si nivelam. Dam la frigider pana pregatim glazura.


Pregatim glazura prin topirea pe foc mic a ingredientelor. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca si sa se ingroase putin.


Intindem apoi glazura peste crema, incepand din mijlocul prajiturii.


Ornam dupa preferinte si dam la frigider pana se intareste glazura iar apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

La Ancuta 1

11.06.2011, 16:43

Multumesc Naomy . A fost buna

mihaelar63 1

15.06.2011, 09:00

To t ce e cu nuca de cocos , sa vina la mine

Rahela Velicu 1

26.12.2017, 22:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

ieri la 21:03

Ciulama de ciuperci, de post

de vasimur 3

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori