Prajitura cu nuca de cocos

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mai 2011 | 9326 vizualizari

 

La multi ani Elena si Constantin!!! Va doresc tuturor multa sanatate si fericire!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 250 g unt
  • vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.


Amestecam nuca de cocos cu faina si o incorporam usor in bezea.

Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte putin la suprafata.


Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.


Crema:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam laptele in fir subtire si amestecam bine.


Punem amestecul pe foc, pe baie de abur si il batem bine pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Topim untul de jumatate (cat sa mai ramana bucati netopite) si ill mixam pana se incheaga si devine pufos.

Adaugam apoi cate o lingura de budinca rece si mixam bine. La final adaugam vanilie in crema si amestecam.


Intindem crema pe blatul racit si nivelam. Dam la frigider pana pregatim glazura.


Pregatim glazura prin topirea pe foc mic a ingredientelor. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca si sa se ingroase putin.


Intindem apoi glazura peste crema, incepand din mijlocul prajiturii.


Ornam dupa preferinte si dam la frigider pana se intareste glazura iar apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

naomy 1

10.06.2011, 21:13

trebuie ca e super buna

La Ancuta 1

11.06.2011, 16:43

Multumesc Naomy . A fost buna

mihaelar63 1

15.06.2011, 09:00

To t ce e cu nuca de cocos , sa vina la mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Creme a la creme