Prajitura cu nuca de cocos

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mai 2011 | 14295 vizualizari

 

La multi ani Elena si Constantin!!! Va doresc tuturor multa sanatate si fericire!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 250 g unt
  • vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.

Amestecam nuca de cocos cu faina si o incorporam usor in bezea.
Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte putin la suprafata.

Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Crema:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam laptele in fir subtire si amestecam bine.

Punem amestecul pe foc, pe baie de abur si il batem bine pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Topim untul de jumatate (cat sa mai ramana bucati netopite) si ill mixam pana se incheaga si devine pufos.
Adaugam apoi cate o lingura de budinca rece si mixam bine. La final adaugam vanilie in crema si amestecam.

Intindem crema pe blatul racit si nivelam. Dam la frigider pana pregatim glazura.

Pregatim glazura prin topirea pe foc mic a ingredientelor. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca si sa se ingroase putin.

Intindem apoi glazura peste crema, incepand din mijlocul prajiturii.

Ornam dupa preferinte si dam la frigider pana se intareste glazura iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Savarine