Prajitura cu nuca de cocos

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mai 2011 | 14075 vizualizari

 

La multi ani Elena si Constantin!!! Va doresc tuturor multa sanatate si fericire!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 250 g unt
  • vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa.

Amestecam nuca de cocos cu faina si o incorporam usor in bezea.
Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte putin la suprafata.

Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Crema:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam laptele in fir subtire si amestecam bine.

Punem amestecul pe foc, pe baie de abur si il batem bine pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Topim untul de jumatate (cat sa mai ramana bucati netopite) si ill mixam pana se incheaga si devine pufos.
Adaugam apoi cate o lingura de budinca rece si mixam bine. La final adaugam vanilie in crema si amestecam.

Intindem crema pe blatul racit si nivelam. Dam la frigider pana pregatim glazura.

Pregatim glazura prin topirea pe foc mic a ingredientelor. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se racoreasca si sa se ingroase putin.

Intindem apoi glazura peste crema, incepand din mijlocul prajiturii.

Ornam dupa preferinte si dam la frigider pana se intareste glazura iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"