Prajitura cu nuca de cocos

de mamaieelena in Prajituri, 24 Mai 2011 | 10513 vizualizari

 

initial m-am pregatit sufleteste sa fac un tort pe care o sa-l prezint dupa aceasta prajitura deoarece am preluat reteta pentru care ii multumesc mult, postavaru ea este cea dupa care am facut aceasta delicioasa prajitura dar cu mici modificari de cantitati si asamblare o sa vedeti....

 

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • 300 gr.zahar
  • 200 gr.nuca de cocos
  • 4 linguri cu faina
  • glazura :
  • 100 gr.ciocolata cu alune
  • 150 gr.ciocolata amaruie de prajituri
  • 50ml lapte
  • fulgi de migdale
  • crema:
  • 1 plic de crema care se face la rece
  • 125 ml.lapte rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Albusurile se bat cu un praf de sare, adaugandu-se zaharul. Faina se amesteca cu nuca de cocos si se va pune treptat in albusuri .


Cuptorul preincalzit la 160-170 de grade. Intr-o tava de aragaz punem hartie de copt si punem albusurile intinzind bine pe toata suprafata tavii, apoi se da la cuptor pana capata o culoare usor mai inchisa catre bej si este un pic tare deasupra semn ca blatul este facut .


Se da pe un gratar la rece timp in care pregatim crema si glazura astfel: punem laptele in bol peste praful de crema si timp de 3 minute se bate energic. Crema este gata si punem si glazura la facut : intr-o craticioara se desface ciocolata si punem si laptele cand este dizolvata, dam deoparte ca sa pregatim prajitura.


Pe o tava dreptunghiulara am pus blatul jumatate caci l-am taiat in doua bucati egale si am pus crema toata am pus si cel de al doilea blat peste care am pus glazura si fulgii de migdale.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

mamaieelena 1

26.05.2011, 09:12

gabytza,lilik multumesc pentru aprecieri

Cris2711 1

26.05.2011, 19:14

Delicioasa tare

mamaieelena 1

27.05.2011, 09:37

multumesc cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata