Foi cu miere de albine si crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Iul 2013 | 13613 vizualizari

 

Vazusem mai demult la Patri (Patricia_Iordache) o reteta de foi cu miere si crema de lamaie, si cum mi-a ramas gandul la acea crema am trecut la treaba! Mi-a placut tare mult ce-a iesit, iar pe caldura asta merge de minune combinatia dulce-acrisoara! Multumesc pentru idee draga mea! :-*

 

INGREDIENTE

Foi cu miere de albine:
  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • putin otet
Crema de lamaie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet margarina rama
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine si crema de lamaie:

Foi cu miere de albine: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.


Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.


Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.


Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.


Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.


Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt).


Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.


Crema de lamaie: intr-o craticioara punem laptele si zaharul la fiert.


Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.


Fierbem pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca.


Intre timp mixam margarina spuma impreuna cu zaharul praf si coaja de lamaie.


Zeama de lamaie am pus-o peste grisul caldut si am amestecat bine.


Dupa ce s-a racit grisul, am adaugat cate o lingura peste margarina si am mixat la viteza mica pana la incorporarea completa.


Am adaugat tot cate o lingura pana am terminat grisul.


Crema rezultata am impartit-o in 2.


Pe o tava am asezat prima foaie, am intins crema, am pus a doua foaie, crema ramasa si cealalta foaie deasupra.


Am lasat prajitura sa se inmoaie peste noapte.


A doua zi am portionat si am servit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Coacem foile pe dosul unei tavi cu diametrul de 30/22 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

gaby_duceag 1

02.08.2013, 07:27

ce buna tre sa fie

Angelina_Elena 1

02.08.2013, 11:05

Patri

Angelina_Elena 1

02.08.2013, 11:05

Gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie