Foi cu miere de albine si crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Iul 2013 | 19117 vizualizari

 

Vazusem mai demult la Patri (Patricia_Iordache) o reteta de foi cu miere si crema de lamaie, si cum mi-a ramas gandul la acea crema am trecut la treaba! Mi-a placut tare mult ce-a iesit, iar pe caldura asta merge de minune combinatia dulce-acrisoara! Multumesc pentru idee draga mea! :-*

 

INGREDIENTE

Foi cu miere de albine:
  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • putin otet
Crema de lamaie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet margarina rama
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine si crema de lamaie:

Foi cu miere de albine: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.

Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.

Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.

Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.

Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt).

Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Crema de lamaie: intr-o craticioara punem laptele si zaharul la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Fierbem pana se ingroasa, apoi lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam margarina spuma impreuna cu zaharul praf si coaja de lamaie.

Zeama de lamaie am pus-o peste grisul caldut si am amestecat bine.

Dupa ce s-a racit grisul, am adaugat cate o lingura peste margarina si am mixat la viteza mica pana la incorporarea completa.

Am adaugat tot cate o lingura pana am terminat grisul.

Crema rezultata am impartit-o in 2.

Pe o tava am asezat prima foaie, am intins crema, am pus a doua foaie, crema ramasa si cealalta foaie deasupra.

Am lasat prajitura sa se inmoaie peste noapte.

A doua zi am portionat si am servit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Coacem foile pe dosul unei tavi cu diametrul de 30/22 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi cu miere