Prajitura cu nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 3 Mai 2016 | 6440 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 150 g zahar;
  • 100 g nuca de cocos rasa;
  • doua linguri de praf de copt;
  • doua linguri de faina.
  • Dimensiune tava: 20 x 30 cm
  • Sirop:
  • 5 linguri de zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 7 galbenusuri;
  • 150 g zahar;
  • esenta de lamaie;
  • 500 ml lapte;
  • 5 linguri de faina;
  • 200 g unt la temperatura camerei.
  • Decor:
  • 50 g nuca de cocos rasa.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga nuca de cocos, praful de copt si faina si se amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Sirop:

Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Intr-o alta cratita, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga esenta, laptele si faina si se omogenizeaza. Se pune cratita pe baie de abur si se mesteca in crema continuu pana cand se ingroasa. Se transfera intr-un castron si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza, adaugand untul, putin cate putin.

Asamblare:

Peste blatul fierbinte se adauga siropul fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se intinde crema, apoi se presara nuca de cocos rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de budinca si ness