Prajitura cu nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 3 Mai 2016 | 2256 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri;
  • un praf de sare;
  • 150 g zahar;
  • 100 g nuca de cocos rasa;
  • doua linguri de praf de copt;
  • doua linguri de faina.
  • Dimensiune tava: 20 x 30 cm
  • Sirop:
  • 5 linguri de zahar;
  • 300 ml apa.
  • Crema:
  • 7 galbenusuri;
  • 150 g zahar;
  • esenta de lamaie;
  • 500 ml lapte;
  • 5 linguri de faina;
  • 200 g unt la temperatura camerei.
  • Decor:
  • 50 g nuca de cocos rasa.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Blat:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga nuca de cocos, praful de copt si faina si se amesteca usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Sirop:


Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul.


Crema:


Se pune o cratita cu apa la foc.


Intr-o alta cratita, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga esenta, laptele si faina si se omogenizeaza. Se pune cratita pe baie de abur si se mesteca in crema continuu pana cand se ingroasa. Se transfera intr-un castron si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza, adaugand untul, putin cate putin.


Asamblare:


Peste blatul fierbinte se adauga siropul fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se intinde crema, apoi se presara nuca de cocos rasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

simona72 1

04.05.2016, 08:50

marcela1979 1

04.05.2016, 14:01

mihaelar63 1

06.05.2016, 00:48

Cu cocos imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat