Prajitura cu nuca si cafea

de Miha in Prajituri, 11 Iun 2012 | 12060 vizualizari

 

La multi ani Irina... Zile frumoase si senine!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g albus (~8 albusuri)
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si cafea:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Separat, amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata. Incorporam amestecul in bezea si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute.  Cand este gata se pune pe un gratar si se lasa la racit, cu tot cu hartia de copt.

Crema:

Se topeste untul partial, sa mai ramana bucati netopite. Se mixeaza pana se raceste si se leaga din nou, obtinand o crema fina si pufoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste. Adaugam cacaoa si cafeaua solubila si omogenizam.

Desprindem usor hartia de copt de pe blatul racit, se taie in 3 fasii, vom obtine astfel o prajitura lunga si ingusta. Impartim crema in 3 si o repartizam pe cele 3 foi. 

Dam prajitura la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pentru decor, se pot presara deasupra ceva nuci tocate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca si cafea-0
Prajitura cu nuca si cafea-1

COMENTARII (56)

Toamna07

Toamna07 1

19.06.2012, 10:19

Eu,sincer ,as manca vreo 5 bucati,clar !

Likeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!

Miha

Miha 1

19.06.2012, 10:40

Si eu!

Tuxedo

Tuxedo 1

07.04.2013, 17:03

mi-e o poftaaaa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53