Prajitura cu nuca si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Noi 2015 | 2655 vizualizari

 

Ce sa mai introduc, e nuca, e ciocolata, am pus si vin langa.....sau poata sa vin`a oricine e amator de dulcegarii.....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi de blat
  • Foaia 1
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Foaia 2
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si taiata grosier
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra Schogetten
  • 3 linguri cacao
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • Glazura
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 2 linguri pline cu smantana 40% grasime
  • bombonele colorate si de ciocolata
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Foile de blat: Am folosit o tava cu dimensiuni de 28/38 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf d esare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca, faina, cacaoa si praful de copt si am omogenizat, avand grija sa amestec cu miscari lente de jos in sus. Compozitia obtinuta am intins-o in tava pregatita, am nivelat bine si am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor, lasam foaia de blat sa se raceasca si procedam la fel si cu a doua foaie de blat.Cat timp se racesc cele doua foi ne apucam de crema.


Crema: Intr-o cratita punem galbenusurile cu zaharul, asezam cratita intr-o alta cratita in care fierbe apa, adica s afie pe baie de aburi. Amestecam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam ciocolata taiaat marunt, omogenizam si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam si cacaoa. Amestecam bine pana incepe sa se ingroase, tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Untul la temperatura acmerei in frecam bine pana devine o spuma, apoi luam cu o lingura din crema care s-a racit si omogenizam usor, procedam as apana terminam crema de ciocolata s ao incorporam in unt.


Asamblare: Asezam prima foaie de blat pe o tava, intindem crema uniform, punem foaia a doua si presam usor sa se prinda crema de ambele foi.apoi ne apucam s afacem glazura. Ciocolata impreuna cu smantana pe foc, amestecam pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Intindem glazura peste prajitura cat este calda, apoi presaram bombonelele. Lasam la frigider pana a doua zi, cand o portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

miki_a 1

07.11.2015, 00:41

Spun si eu prezent! Frumoasa poza!

Rocsi 1

07.11.2015, 21:59

Mmm, buna de te lingi pe degete

simona72 1

08.11.2015, 09:41

Eteeee la ea!) pe langa prajitura asta buna ne-a adus si vin Clementinos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spumă de zmeură