Prajitura cu nuca si frisca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 12 Mar 2015 | 2063 vizualizari

 

Nu am crezut ca poate iesi o prajitura asa de buna.V-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 50 ml de apa rece
  • 150 gr de zahar
  • 150 gr de faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 200 gr margarina
  • 1 lg de cacao
  • 1 lg de capucino
  • 200 gr de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Decor:
  • nuci macinate
  • frisca Meggle
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si frisca:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 200 C. Se lasa la copt pentru cca 20 min, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.


Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, margarina,capucino si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos. Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si amestecam. Blatul se portioneaza in 15 bucati , cu ajutorul unei furculite se trec prin glazura, apoi prin nuca macinata.Ornam cu frisca.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

in loc de nuci macinate putem folosi alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

12.03.2015, 20:22

Nuca, frisca..mmm...

Catalina L 1

12.03.2015, 21:22

reisnaor_2006 1

13.03.2015, 11:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers