Prajitura cu nuca si frisca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 12 Mar 2015 | 5136 vizualizari

 

Nu am crezut ca poate iesi o prajitura asa de buna.V-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 50 ml de apa rece
  • 150 gr de zahar
  • 150 gr de faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 200 gr margarina
  • 1 lg de cacao
  • 1 lg de capucino
  • 200 gr de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Decor:
  • nuci macinate
  • frisca Meggle
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si frisca:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 200 C. Se lasa la copt pentru cca 20 min, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, margarina,capucino si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos. Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si amestecam. Blatul se portioneaza in 15 bucati , cu ajutorul unei furculite se trec prin glazura, apoi prin nuca macinata.Ornam cu frisca.Pofta buna.

TIPS-URI

1

in loc de nuci macinate putem folosi alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Domino