Prajitura cu nuca si ganache de ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 678 vizualizari

 

Multumesc Timea :-*.... am tras cu ochiul, am combinat si a iesit o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

Blat:

6 oua,

150 g zahar,

4 linguri apa,

150 ml ulei,

150 g nuca,

160 g faina,

un varf de lingurita de sare,

un plic praf de copt

Crema ganache:

280 g ciocolata amaruie,

250 ml smantana pentru frisca ( Dorna, grasime 35%),

doua linguri zahar pudra

Ornat:

ciocolata rasa

krantz ( 5 linguri zahar si 4 linguri de nuca)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ganache de ciocolata:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura. Se adauga apa, se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile si uleiul putin cate putin si se continua mixarea. La final se adauga faina si nuca. Se amesteca cu o lingura de lemn/spatula de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia.


Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara. Se pune compozitia si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru 25 minute, foc mediu. Se face testul scobitorii.Cand este gata, blatul se da la rece.


Crema ganache: smantana se pune la foc impreuna cu ciocolata rupta in bucati si zaharul. Se lasa, amestecandu-se continuu, pana ajunge la punctul de fierbere. Se pune la rece cateva ore. Eu am lasat-o putin la rece dupa care am racit-o in congelator vreo ora. Dupa care se ia se mixeaza bine pana devine o crema pufoasa.


Krantz: intr-o cratita se pune la caramelizat zaharul. Atentie sa nu se arda! Cand zaharul devine o masa lichida se adauga nuca. Compozitia se pune pe o foaie de hatie de copt. Atentie la abur! Se lasa la racit dupa care se pizeaza.


Asamblare: peste blatul cu nuca am asezat crema, peste crema ciocolata razuita si krantzul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

19.04.2015, 15:47

Geanina87 1

19.04.2015, 21:22

mirela0911 1

20.04.2015, 14:31

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Amandine