Tort de mere insiropat

de Catalinaflorea in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 2050 vizualizari

 

Reteta foarte foarte veche(cred ca de vreo 20 de ani)pentru mine cel putin :)). Tortul preferat al tatalui meu;daca de sarbatori nu este tort de mere,nu este nimic :)) foarte racoros si usor, noi nu il ornam mereu cu frisca ci doar cu multe multe fructe taiate.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar(depinde de gustul fiecaruia,noua nu ne plac foarte dulci)
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri faina
  • un praf de copt
  • 10 mere
  • un culbulet de unt
  • 2 linguri miere
  • frisca de casa sau cumparata
  • fructele preferate pentru decor
  • o conserva de ananas sau compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere insiropat:

Merele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii.


Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune apoi uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Peste galbenusuri se adauga cate o lingura din albusuri si se amesteca incet de jos in sus pana se incorporeaza tot.


Peste compozitie se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt(se pot adauga arome,esente dupa preferinta). Intr-o tava potrivita se pun merele, se niveleaza bine apoi se adauga compozitia de pandispan si se da la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade.


Cine doreste poate adauga in compozitia de mere si bucatile de ananas din conserva.In acest timp puteti pregati frisca pe care o lasati la frigider. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate si se lasa la racit circa 4 ore sau peste noapte.


Se scoate din tava, cu o lingura facem adancituri in blat (merele vor fi deasupra) si se insiropeaza cu sucul de ananas (nu se vor vedea la taiere); cu o lingura insiropam si marginile.


Se lasa putin apoi se orneaza cu frisca si cu fructe(ananasul si kiwi-ul e cea mai buna combinatie pentru acest tort).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere insiropat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

15.04.2015, 20:35

Un tort ce imi place mult!

tarasmariana 1

15.04.2015, 20:53

mirela0911 1

15.04.2015, 21:10

Cred ca a iesit un tort tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras