Prajitura cu nuca si gem

de liana_geicu in Prajituri, 13 Noi 2009 | 14295 vizualizari

 

aceasta prajitura este una din preferatele mele pentru ca are nuca....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 2-3 oua
  • 8 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (cam 500 g)
  • 1 cana de lapte/sifon (250 ml)
  • Crema
  • 1 cana cu nuci macinate (150 g)
  • 1 cana de zahar (200 g)
  • coaja de la o lamaie
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si gem:

Se framanta o coca potrivit de tare si se imparte in trei. Trebuie sa fie o coca care se intinde foarte bine.


Se unge tava si se asaza prima foaie. Se unge aceasta foaie cu un strat subtire de gem (eu am pus de caise). Peste gem se presara jumatate din cantitatea de zahar + jumatate din cantitatea de nuca. Se intinde a doua foaie, se preseaza usor cu palmele, se unge si aceasta foaie cu un strat subtire cu gem, peste care se pune zaharul si nuca ramasa. Se intinde a treia foaie si se asaza peste nuci. Apasam usor foaia cu palmele si taiem patratele.


Se lasa la dospit 1 ora si jumatate dupa care se da la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop (1 lingura apa + 1 lingura zahar). Se trece repede cu o pensula peste toata prajitura.


Dupa ce s-a racit se pudreaza.


 

TIPS-URI

1

Aceasta prajitura se coace foarte repede; trebuie scoasa din cuptor cand foaia de deasupra este usor galbuie, chiar da impresia ca este necoapta!!!

2

Coaja de lamaie se amesteca cu zaharul

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

16.11.2009, 23:08

dany, reteta chiar este de la o prietena a mamei mele...mi se pare foarte simpla si foile foarte bune, de asta le folosesc la orice placinta...

danygospodina 1

17.11.2009, 22:40

Liana, eu nu stiam ca Teo e mami tau si am crezut ca ai copiat reteta de aluat de la Teo!!!

liana_geicu 1

18.11.2009, 22:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "RAFAELLA"