Prăjitură cu nucă şi ness

de Sidy in Prajituri, 13 Mar 2011 | 2675 vizualizari

 

O prajitura pe care am facut-o de Craciun dar...doar acum a ajuns sa fie postata....

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă 
  • 6 gălbenuşuri
  • 22 linguri zahăr+300 g 
  • 22 linguri făină 
  • 8 linguri apă 
  • 1 praf de copt 
  • 1 zahăr vanilat
  • 4 linguri ness
  • 750 ml lapte
  • 250 gr nucă
  • 450 gr margarină.

Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă şi ness:

Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil).


Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri ness.


Blatul se răstoarnă peste margarina răcită şi nucă.


Se bagă la cuptor şi între timp se prepară crema.


Crema: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 6 linguri făină, 6 linguri zahăr şi 2 linguri nes. Se subţiază cu 750 ml lapte.


Se fierbe în oala de fiert lapte, pînă se îngroaşă. Se învîrte mereu.


După ce s-a răcit, crema se amestecă cu 300 g margarină şi 300 g zahăr.


Se aşează blatul cu nuca în sus, se pune apoi crema şi deasupra albuşurile bătute spumă.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Prăjitura este mai gustoasă dacă în loc de albuşuri punem frişcă bătută !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă şi ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

14.03.2011, 09:21

MotanLaOale 1

14.03.2011, 12:45

buna buna

adry88 1

09.06.2011, 15:28

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea