Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Noi 2011 | 9659 vizualizari

 

Fara a fi nici pe departe o prajitura frumoasa, taiata cu laser :)), este totusi una dintre cele mai bune. Daca ieri ziceam (am facut-o pentru cineva si ziceam..n-o sa-i placa, pfu, de ce-am facut-o asa), ca-i un esec :)) ), dupa ce am primit telefon si-am auzit :"fato, cum poti sa zici ca nu o sa-mi placa; daca vreodata vrei sa-mi faci o surpriza, asta fa-mi-o :)). Am pornit de la reteta de Snickers preparata de Miremirc, Dia, Miha (si cred c-or mai fi, nu stiu, dar am simtit nevoia sa completez cu caramel si frisca, desi frisca nu face parte din reteta originala. Se completeaza atat de bine texturile si gusturile incat rezulta o prajitura minunata.

 

INGREDIENTE

blat 1.

  • 4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 2 linguri ulei
  • o lingura mare cacao
  • 100 gr nuca prajita si tocata
  • un vf. cutit sare

blat 2

  • 4 albusuri
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao
  • o lingurita praf copt
  • putina sare
  • 100 gr nuca prajita si tocata

 

  • 100 gr caramel (cumparat sau preparat de voi)
  • 250 ml frisca lichida dulce

crema

  • 100 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata:

Blat 1.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Se mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul si mixand pana e diluat complet.


Se adauga galbenusurile, sarea, faina cernuta si cacaua, uleiul la final nucile prajite, tocate.


Se omogenizeaza amestecand usor.


Se tapeteaza o tava mare (22/30) cu hartie pentru copt unsa cu ulei sau unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, lasand pana trece proba cu scobitoarea.(aprox 25 minute)


Blat 2.


Se prepara la fel ca si primul blat cu exceptia faptului ca nu se adauga galbenusurile (se pastreaza pentru crema ) si se adauga praful de copt.


Se coace timp de 13-15 minute (suficient pentru o foaie din albusuri) la foc mediu.


Cand ambele sunt reci se desprinde hartia pentru copt.


Se aseaza primul blat , se pune frisca mixata bine , apoi blatul.2


Blatul 2 se unge cu 100 gr caramel .Daca-l aveti gata preparat il incalziti intr-un ibric si-l lasati sa fiarba timp de 1minut dupa care il raciti si-l intindeti uniform peste foaie.


Daca nu-l aveti nici cumparat nici preparat il faceti dupa reteta pe care am scris-o aici.(vezi ingrediente si mod de preparare caramel) fierbandu-l 4-5 minute dupa ce adaugati frisca.


Crema.


Amestecati intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, zaharul, cacaua si laptele.


Puneti vasul la foc mic si fierbeti timp de 7-8 minute amestecand incontinuu! pentru a nu se prinde de vas.


Raciti.


Frecati untul spuma si adaugati lingura cu lingura amestecul de galbenusuri omogenizand usor.


Intindeti crema peste prajitura, mai presarati putina nuca macinata si dati prajitura la rece.


Taiati a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:39

delicioasa prajiturica

Adele 1

20.06.2014, 11:53

babi5 1

19.09.2014, 08:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir