Prajitura cu nuci si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 13379 vizualizari

 

O prajitura foarte fina cu blat de nuci si multa crema de ciocolata...:)
La multi ani Romania!

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 300 g nuci
  • 100 g faina
  • 1/2 praf de copt

Crema:

  • 400 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 7 galbenusuri
  • 40 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt
  • esenta de rom dupa gust
  • 50 g nuci macinate pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si ciocolata:

Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat,uleiul,apa ,nucile si faina amestecata cu praful de copt cernute.Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt(35/25 cm) timp de 15-20 de min fiecare(pana se auresc deasupra)


Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida si o dam la rece pana se intareste bine.


Separat frecam galbenusurile cu zaharul,cacaua si laptele si punem pe baie de aburi pana se ingroasa amestecand din cand in cand.


Cand sunt racite complet cremele mixam untul cu zaharul vanilat,adaugam treptat din crema de galbenusuri ,mixam ciocolata topita pana se deschide putin la culoare si o adaugam si pe ea cremei de unt.La final adaugam esenta de rom si dam la rece pentru 1 ora.



Impartim crema in 3 parti egale si ungem fiecare blat cu o portie generoasa de crema.Decoram cu nuci macinate si dam la rece peste noapte.


O portionam si o servim cu mare pofta !:)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Lavinia 1

01.12.2012, 21:45

Multumesc mult Dia!

Miha 1

25.11.2013, 19:21

Lavinia, te rog sa detaliezi un pic cum sta treaba cu galbenusurile. Cele 7 galbenusuri de la crema is din cele 12 pe care le-ai folosit la blat? La blat folosim doar albusurile?

Multumesc!

Lavinia 1

25.11.2013, 19:59

Da Miha,la blat se folosesc numai albusurile iar la crema cele 7 galbenusuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars