Prajitura cu nuci si prune

de Rocsi in Prajituri, 3 Aug 2013 | 6157 vizualizari

 

O prajitura atat, dar atat de buna ca repede mai dispare din farfurie...Multumesc bucataras Merisor pentru reteta! Ea a facut cu zahar caramelizat insa eu am ales sa fac fara caramel!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar + 3 linguri
  • 3 linguri ulei
  • 160 gr unt + 1 cub de unt
  • 13-14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 kg prune
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si prune:

Punem untul intr-un bol si il topim.

Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol.

Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, untul topit dar racit inainte.

Amestecam bine, adaugam esenta, coaja rasa de lamaie, praful de copt.


La final dam drumul fainii in ploaie si amestecam usor, de preferat cu un tel.

Miezul de nuca il prajim putin apoi il taiem bucatele.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Peste hartie ungem cu acel cub de unt si asezam miezul de nuca.

Spalam prunele, le taiem pe jumatate si le punem peste nuci cu taietura in jos.

Presaram cele 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, apoi turnam compozitia.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste (cam 40 de minute dureaza).


Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.

Daca faceti cu zahar caramelizat o rasturnati calda, altfel nu o sa mai reusiti.

O pudram cu zahar si este gata pentru servit!

Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

22.10.2013, 19:52

Anky se face usor si este foarte buna

LiviaOana 1

22.09.2014, 16:47

Draga mea, poti specifica, te rog, dimensiunea tavii pe care ai folosit-o?

Rocsi 1

22.09.2014, 21:32

Buna Livia. E o tava de 24/37 cm.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!