Prajitura cu nuci si prune

de Rocsi in Prajituri, 3 Aug 2013 | 6355 vizualizari

 

O prajitura atat, dar atat de buna ca repede mai dispare din farfurie...Multumesc bucataras Merisor pentru reteta! Ea a facut cu zahar caramelizat insa eu am ales sa fac fara caramel!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri zahar + 3 linguri
  • 3 linguri ulei
  • 160 gr unt + 1 cub de unt
  • 13-14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 cana miez de nuca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 kg prune
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci si prune:

Punem untul intr-un bol si il topim.

Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat si le batem pana nu se mai desprind de pe bol.

Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, untul topit dar racit inainte.

Amestecam bine, adaugam esenta, coaja rasa de lamaie, praful de copt.


La final dam drumul fainii in ploaie si amestecam usor, de preferat cu un tel.

Miezul de nuca il prajim putin apoi il taiem bucatele.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Peste hartie ungem cu acel cub de unt si asezam miezul de nuca.

Spalam prunele, le taiem pe jumatate si le punem peste nuci cu taietura in jos.

Presaram cele 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, apoi turnam compozitia.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste (cam 40 de minute dureaza).


Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.

Daca faceti cu zahar caramelizat o rasturnati calda, altfel nu o sa mai reusiti.

O pudram cu zahar si este gata pentru servit!

Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

22.10.2013, 19:52

Anky se face usor si este foarte buna

LiviaOana 1

22.09.2014, 16:47

Draga mea, poti specifica, te rog, dimensiunea tavii pe care ai folosit-o?

Rocsi 1

22.09.2014, 21:32

Buna Livia. E o tava de 24/37 cm.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci