Prajitura cu pere caramelizate

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 20 Sep 2012 | 10535 vizualizari

 

Delicioasa, pe cuvant, trebuie sa o incercati, se face foarte usor si se papa cat ai clipii :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar - pentru blat
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • 4 pere
  • 2 linguri de zahar - pentru pere
  • 4 linguri de zahar - pentru caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere caramelizate:

Pentru inceput curatam perele de coaja, le scoatem semintele si le punem intr-o oala cu apa si cele 2 linguri de zahar, le lasam sa dea in cateva clocote, nu trebuie sa fiarba, doar sa se inmoaie putin, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca.


Intre timp pregatim caramelul : Topim cele 4 linguri de zahar intr-o tava rotunda, sau o oala pana ce devine auriu, insa nu trebuie sa-l lasam sa se arda, deoarece va devenii amar.


Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam bine compozitia.


Taiem perele felii si le vom pune deasupra caramelului, una langa alta, acoperind tot funful tavii.


Peste pere turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincakzit cca. 30 de minute, la foc mic.


Facem testul cu scobitoarea.


Cum scoatem din cuptor rasturnam rapid prajitura pe un platou, altfel riscam sa se intareasca caramelul.


Sa aveti pofta!!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

scortisoara 1

24.09.2012, 17:50

sunt sigura ca se papa cat ai clipi!

CEOFIOFI 1

24.09.2012, 22:12

super de aspectoasa si caramelul cu pere e delicios---cat de curand am sa o fac si eu

Dana Cristea - pusikmea 1

26.09.2012, 13:10

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu pere si ciocolata