Prajitura cu pere caramelizate

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 20 Sep 2012 | 7859 vizualizari

 

Delicioasa, pe cuvant, trebuie sa o incercati, se face foarte usor si se papa cat ai clipii :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar - pentru blat
  • 4 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • zahar vanilat
  • 4 pere
  • 2 linguri de zahar - pentru pere
  • 4 linguri de zahar - pentru caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere caramelizate:

Pentru inceput curatam perele de coaja, le scoatem semintele si le punem intr-o oala cu apa si cele 2 linguri de zahar, le lasam sa dea in cateva clocote, nu trebuie sa fiarba, doar sa se inmoaie putin, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca.


Intre timp pregatim caramelul : Topim cele 4 linguri de zahar intr-o tava rotunda, sau o oala pana ce devine auriu, insa nu trebuie sa-l lasam sa se arda, deoarece va devenii amar.


Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam bine compozitia.


Taiem perele felii si le vom pune deasupra caramelului, una langa alta, acoperind tot funful tavii.


Peste pere turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincakzit cca. 30 de minute, la foc mic.


Facem testul cu scobitoarea.


Cum scoatem din cuptor rasturnam rapid prajitura pe un platou, altfel riscam sa se intareasca caramelul.


Sa aveti pofta!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

scortisoara 1

24.09.2012, 17:50

sunt sigura ca se papa cat ai clipi!

CEOFIOFI 1

24.09.2012, 22:12

super de aspectoasa si caramelul cu pere e delicios---cat de curand am sa o fac si eu

Dana Cristea - pusikmea 1

26.09.2012, 13:10

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu gutui si pere