Prajitura cu pere rasturnata

de Maria68 in Prajituri, 25 Mar 2012 | 2543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pere coapte
  • 150 prune uscate
  • 150g zahar
  • 1 lingurita lamaie
  • 120g unt moale
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 180g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri lapte
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere rasturnata:

Se curata perele, se taie in jumatati si li se taie cotorul. Eu am inlocuit murele din reteta originala cu prunele uscate. Se unge forma cu unt.

Se topesc intr-o tigaie cu fundul gros, 50g zahar cu zeama de la lamaie, la foc mic, pana cand se caramelizeaza zaharul. Se toarna in forma.

Se aseaza perele cu partea sectionata in jos peste stratul de caramel, iar prunele le aranjam printre pere. Untul se freaca cu restul de zahar si sarea pana devine o crema de culoare deschisa.


Se adauga ouale pe rand.


Se cern deasupra faina si praful de copt si se amesteca.


Se adauga laptele pana cand se desprinde greu de pe lingura.

Se aseaza aluatul peste forma si se netezeste. Se coace timp de 50-60 min. in cuptorul incins la 180 grade.

Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa sa se raceasca in forma 10 min., dupa care se rastoarna pe un platou si se serveste pe cat posibil calda. Se mai poate servi si cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere rasturnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sim0na 1

26.03.2012, 21:49

Si eu una, si eu una!!!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:31

fffffffffffff bun trebuie sa fie

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:15

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si gutui