Prajitura cu portocale

de mirela0911 in Prajituri, 7 Feb 2012 | 5978 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:
  • 3 oua
  • 1/2 cana zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • un varf cutit sare
  • 175g faina
  • 50 ml suc proaspat de portocale
  • 1 lgt praf de copt
Pt. crema:
  • 250g branza de vaci
  • 2 lg zahar pudra
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lgt. esenta de portocale
  • 1 portocala
Pt. glazura
  • 250ml suc de portocale
  • 1 plic jeleu dr.oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, coaja si sucul de portocala. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de 18*30 cm (aproximativ) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la foc mic pt. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca ina tava.

Crema: Se curata portocala de coaja si feliile de pielite dupa care se taie bucatele mici. Frisca se bate, se adauga branza bine scursa si amestecata inainte cu 2 lg zahar pudra, se pune esenta si portocala taiata. Se omogenizeaza si se toarna peste blatul racit.

Glazura: Se prepara glazura conform instructiunilor de pe plicul de jeleu, folosindu-se sucul de portocale. Se toarna peste crema, se niveleaza (eu nu prea m-am priceput, se si vede in poza) frumos si se lasa la racit. 

Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu portocale-0
Prajitura cu portocale-1
Prajitura cu portocale-2
Prajitura cu portocale-3
Prajitura cu portocale-4
Prajitura cu portocale-5
Prajitura cu portocale-6

COMENTARII (29)

mirela0911

mirela0911 1

08.02.2012, 00:02

iri_love Daria Corina va multumesc!

mirela0911

mirela0911 1

08.02.2012, 00:02

mamaie ma bucur ca iti place prajiturica mea!

butoiaurora76

butoiaurora76 1

19.07.2012, 00:24

delicioass

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53