Prajitura cu portocale

de susu in Prajituri, 24 Feb 2010 | 3623 vizualizari

 

INGREDIENTE

    6 oua

    300 g zahar

    150 g faina

    125 ml suc natural de portocale

    Un praf de sare

    1 praf de copt

    ¾ cana de ulei

    Coaja unei portocale razuite

    Cateva fructe dintr-un compot de fructe exotice

    Cateva bucatele de portocala    

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

 Eu am folosit ½ din cantitati pentru ca am folosit o forma mai mica.Se presara putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale (eu am mai adaugat 1 lingurita de coaja portocale din borcan care a stat in zahar pentru ca imi place aroma). Se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine. Se pune uleiul si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. La sfarsit adaugam treptat faina si albusurile batute spuma. Se adauga in aluat fructe scurse si bucatele de portocala taiate cuburi. Se varsa aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 35-40 minute.Se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Cine doreste o poate pudra cu zahar. Mi-a placut in mod deosebit aceasta prajitura desi la inceput mi se parea banala. Am folosit in plus o lingurita de coaja portocale  care  ii da totusi un gust un pic mai amarui .Mie personal mi-a placut combinatia dar cine nu doreste poate  folosi doar coaja unei singure portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

25.02.2010, 11:43

bun dak e cu portocala imi place

susu 1

25.02.2010, 17:11

Mihaela sigur ca se poate si in forma di aceea. Mie mi-a iesit putin moale la mijloc dar nu nefacuta datorita faptului ca am ales aceasta forma si prajitura este cu mult lichid de la portocale insa cred ca iese cel mai bine in tava dreptunghiulara, se face mai bine. Dar ca si dulce mie mi-a placut foarte mult

elena1988 1

12.03.2011, 14:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas