Prajitura cu portocale

de susu in Prajituri, 24 Feb 2010 | 1811 vizualizari

 

INGREDIENTE

    6 oua

    300 g zahar

    150 g faina

    125 ml suc natural de portocale

    Un praf de sare

    1 praf de copt

    ¾ cana de ulei

    Coaja unei portocale razuite

    Cateva fructe dintr-un compot de fructe exotice

    Cateva bucatele de portocala    

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Eu am folosit ½ din cantitati pentru ca am folosit o forma mai mica.Se presara putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale (eu am mai adaugat 1 lingurita de coaja portocale din borcan care a stat in zahar pentru ca imi place aroma). Se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine. Se pune uleiul si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. La sfarsit adaugam treptat faina si albusurile batute spuma. Se adauga in aluat fructe scurse si bucatele de portocala taiate cuburi. Se varsa aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 35-40 minute.Se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Cine doreste o poate pudra cu zahar. Mi-a placut in mod deosebit aceasta prajitura desi la inceput mi se parea banala. Am folosit in plus o lingurita de coaja portocale care ii da totusi un gust un pic mai amarui .Mie personal mi-a placut combinatia dar cine nu doreste poate folosi doar coaja unei singure portocale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

25.02.2010, 11:43

bun dak e cu portocala imi place

susu 1

25.02.2010, 17:11

Mihaela sigur ca se poate si in forma di aceea. Mie mi-a iesit putin moale la mijloc dar nu nefacuta datorita faptului ca am ales aceasta forma si prajitura este cu mult lichid de la portocale insa cred ca iese cel mai bine in tava dreptunghiulara, se face mai bine. Dar ca si dulce mie mi-a placut foarte mult

elena1988 1

12.03.2011, 14:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si prune