Prajitura cu prune

de laura in Prajituri, 28 Iul 2009 | 8911 vizualizari

 

Prunele si scortisoara dau un parfum deosebit prajiturii!

 

INGREDIENTE

    prune 1kg
    oua 6
    zahar 300g
    faina 250g
    ulei 7 linguri
    scortisoara 1/2 lingurita
    praf de copt 1 lingurita
    esenta de rom 15ml
    zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Prunele se taie pe lungime in 4 felii si se amesteca cu scortisoara; se unge cu unt sau ulei tava, se tapeteaza cu faina si se incalzeste cuptorul la 180°.


Albusurile se bat spuma, se adauga apoi zaharul tos si esenta de rom; galbenusurile se amesteca cu uleiul si apoi se pun peste albusuri si se amesteca prin rasturnare; faina se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat si se adauga in vasul cu albusuri, amestecandu-se de cateva ori usor, prin rasturnare; compozitia se pune in tava si se aseaza deasupra fructele.


Se tine la cuptor 30-40 min si se taie rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

05.11.2014, 00:02

La multi ani !!!

delia64 1

05.11.2014, 13:54

La multi ani !!!

miki_a 1

05.11.2015, 11:50

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte