Prajitura cu prune

de Elena30 in Prajituri, 5 Aug 2011 | 7405 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si usor de facut!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 500g faina
  • 200g unt
  • 1 praf de copt
  • 150g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150ml lapte
  •  1 praf de copt

Pentru pus deasupra blatului:

  • 500g prune fara sambure  

Pentru umplutura:

  • 3 albusuri
  • 2 oua intregi
  • 6 linguri zahar
  •  1 esenta vanilie
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri faina      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Pentru blat: amestecam toate ingredientele din care va rezulta o coca frageda, pe care o intindem intr-o tava(20/30) cu mana. Se pun prunele fara sambure deasupra si se presara peste ele putin zahar si scortisoara.

Pentru umplutura de deasupra prunelor se bat spuma albusurile(inclusiv  albusurile de la cele 2 oua), iar apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri.

Peste ele adaugam treptat zaharul, esenta de vanile, smantana , faina si amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele. Aceasta compozitie o turnam deasupra punelor, apoi se da la cuptor pana se intareste compozitia si se face testul cu scobitoarea. O lasam sa se raceasca iar apoi o taiam in patrate si o servim.

POFTA BUNA!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec ''surpriza'' cu mere si prune