Prajitura cu prune

de ianculubita in Prajituri, 22 Sep 2011 | 4088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g prune
  • 3/4 pachet de unt
  • 1ceasca zahar brun
  • 1lingura cu miere
  • fructe de padure sau alte fructe taiate cubulete
  • 11/2 ceasca cu faina
  • 2oua
  • 1/2ceasca lapte
  • 1ceasca zahar
  • 1lingurita scortisoara
  • 1praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de migdale
  • 1plic praf de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Jumatate din cantitatea de unt impreuna cu zaharul brun si mierea se pun intr-o forma rotunda(eu am pus intr-o cratita) sa se topeasca. Se adauga jumatatile de prune asezate cu taietura in sus iar printre ele restul fructelor.

Intr-un castron se cerne faina cu scortisoara, praful de copt si putina sare. Restul de unt se freaca cu zaharul rezultand o crema pufoasa. Se adauga ouale pe rand, vanilia, esenta de migdale, apoi cate o lingura de faina, intercalata cu lapte. Se rastoarna compozitia peste prune, se da la foc mic 1h. Se lasa la racit in forma 30minute. se rastoarna pe un platou si se acopera cu frisca.

TIPS-URI

1

este bine ca aceasta prajitura sa fie facuta intr-o forma mai larga,pentru ca siropul din fructe sa patrunda bine in blat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca