Prajitura cu prune si nuca

de T I M E A in Prajituri, 17 Sep 2012 | 2912 vizualizari

 

Inca nu am terminat seria prajiturilor cu prune.
Aceasta este una delicioasa cu un blat faramicios si multa scortisoara si nuca.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • umplutura:
  • 500 gr prune cantarite fara samburi
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 120 gr nuca
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si nuca:

Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. (tava folosita de mine: 22/30 cm)


Asezam peste blat prunele taiate in 4 si presaram o lingurita de scortisoara si un plic zahar vanilat.


Pentru blatul de nuca: batem cu mixerul ouale spuma si adaugam zaharul mixand inca cateva minute. Adaugam coaja de lamaie si nuca amestecand cu o spatula usor sa nu se lase spuma.


Turnam peste prune si nivelam.


Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30 min (cuptor electric) sau pana se rumeneste deasupra.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.


Va recomand din plin aceasta prajitura cu arome atat de placute de prune, scortisoara si nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Sidy 1

18.09.2012, 08:22

Scortisoara, nuca, prune....un deliciu
Vreau si eu sa gust....

dantes 1

18.09.2012, 08:30

delicios

T I M E A 1

18.09.2012, 09:11

Multumesc, ma bucur ca va place prajitura mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu prune