Prajitura cu prune,rasturnata

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Noi 2014 | 1123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g margarina rama
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 30 g merisoare
  • 600 g prune
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • ornamente de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune,rasturnata:

Prunele le curatam de coaja,scoatem samburele si le taiem pe din doua.Asezam prunele intr-o forma de silicon ,rotunda cu diametrul de 22 cm.Asezam prunele cu partea scobita in jos,adaugam peste ele 5 linguri de zahar si scortisoara.Dam forma la cuptor pentru cca 10 min,cat sa se topeasca zaharul.Scoatem forma din cuptor si o lasam sa se raceasca cat pregatim compozitia de blat.


Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Margarina cu galbenusurile si cele 4 linguri de zahar,le mixam bine,apoi adaugam merisoarele si faina.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Dupa ce am omogenizat bine,turnam peste prune ,nivelam si dam la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii.Dupa ce s-a copt scoatem forma din cuptor,punem deasupra formei o farfurie si cu o miscare iute rasturnam prajitura.Peste prajitura presaram ornamente de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune,rasturnata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

02.11.2014, 20:17

Rocsi 1

02.11.2014, 21:48

Am venit sa gust rasturnata

claudiaO 1

03.11.2014, 09:47

buna prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata, cu prune, zahar ars si nuci