Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

de La Ancuta in Prajituri, 20 Aug 2013 | 821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 375 g lapte batut
  • 3 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 220 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 400 g rabarbar
  • 2 linguri zahar
  • 40 g fulgi de migdale
  • 1 ligura zahar
  • Pentru sirop:
  • 65 g smantana pentru frisca
  • 30 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale:

Tijele de rabarbar le spalam apoi le curatam si le taiem bucatele. Adaugam 2 linguri de zahar, amestecam bine si le lasam sa stea pana preparam aluatul.

Mixam ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele batut si mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie mixand bine.
Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem bucatile de rabarbar si apoi dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~35 de minute.

Dupa primele 15 minute scoatem tava si presaram deasupra fulgii de migdale amestecati cu 1 lingura de zahar. Dam din nou la cuptor si coacem mai departe.

Punem pe foc smantana pentru frisca si untul si le lasam pana cand se incalzesc, fara sa fiarba.

Turnam siropul cu ajutorul unei linguri peste prajitura fierbinte. Lasam sa se raceasca in tava apoi o putem portiona.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale-0
Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale-1
Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale-2
Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale-3
Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale-4

COMENTARII (41)

La Ancuta

La Ancuta 1

21.08.2013, 13:36

Multumesc Rocsi

mena29

mena29 1

21.08.2013, 14:03

Mai ai? Daca da,vreau si eu

La Ancuta

La Ancuta 1

21.08.2013, 15:02

Nu mai am ), dar poti sa-mi faci o vizita. Te servesc cu seminte de chia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!