Prajitura cu rahat si ciocolata

de Panacris in Prajituri, 8 Oct 2012 | 4129 vizualizari

 

O prajitura inventata ad-hoc;)

 

INGREDIENTE

  • oua 8 bucati,
  • zahar tos 24 de linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 de linguri,
  • lapte degresat 24 de linguri,
  • faina alba de grau 500 g.,
  • paraf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • sare iodata 1 praf,
  • zeama si coaja de lamaie,
  • rahat colorat 250 g.,
  • ornamente de cicolata 50 g,
  • cacao 50 g.,
  • zahar pudra 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat si ciocolata:

Ouale se bat energic cu zaharul, zaharul vanilinat, pana se obtine o crema spumoasa, apoi se adauga uleiul, laptele amestecandu-se usor pana se incorporeaza totul. Faina se cerne impreuna cu praful de copt, peste  crema obtinuta mai sus,  adaugandu-se zeama si coaja de lamaie, amestecandu-se usor pana se incorporeaza toate ingredientele. La final se adauga praful de cacao, amestecand usor, cat sa se creeze efectul de marmorat. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se presara bucatile maruntite de rahat si ornamentele de ciocolata, amestecand usor, ptr a se incorpora. Prajitura se coace la foc temperat, cca 50 de minute. Dupa ce trece tesul scobitorii, prajitura, se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. La servire se presara zahar pudra din belsug. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu rahat si ciocolata-0
Prajitura cu rahat si ciocolata-1
Prajitura cu rahat si ciocolata-2
Prajitura cu rahat si ciocolata-3
Prajitura cu rahat si ciocolata-4
Prajitura cu rahat si ciocolata-5
Prajitura cu rahat si ciocolata-6
Prajitura cu rahat si ciocolata-7
Prajitura cu rahat si ciocolata-8

COMENTARII (22)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

09.10.2012, 08:48

alba_zori

alba_zori 1

09.10.2012, 13:51

foarte buna

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!