Prajitura cu ricotta si gem

de papabundetot in Prajituri, 3 Noi 2014 | 1600 vizualizari

 

Pentru weekendul care tocmai s-a incheiat, am pregatit o prajitura vesela si gustoasa, pe care initial am vrut sa o numesc “Arlechin” datorita culorilor ei dar cautand pe google am vazut ca exista de fapt o asemenea prajitura asa ca m-am reorientat :) si i-am spus simplu “Prajitura cu ricotta si gem”.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita cardamon verde macinat
  • Pentru crema:
  • 500 gr ricotta
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • 6 prune din compot
  • zeama de la o lamaie
  • gem de capsuni
  • sirop din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si gem:

Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi cand spuma s-a intarit am adaugat rand pe rand cele 8 linguri de zahar si cand zaharul s-a topit,am dat spuma deoparte.


Galbenusurile le-am amestecat cu cardamonul verde macinat,apoi am adaugat pe rand ( ca la maioneza) cate o lingura de ulei. Am adaugat apoi cacaoa si faina amestecata cu praful de copt,apoi am adaugat peste acest amestec cate o lingura din albusurile spuma,pana cand compozitia s-a mai inmuiat,iar la final am adaugat toata spuma,amestecand usor cu o spatula.


Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pana cand a trecut testul cu scobitoarea.Dupa ce blatul s-a copt,l-am lasat sa se raceasca bine,apoi l-am taiat pe lung obtinand 2 blaturi.


Intr-un castron am pus ricotta pe care am amestecat-o cu zaharul pudra si zeama de la o lamaie,am omogenizat bine amestecul si apoi am adaugat si 200 ml frisca batuta bine,si asta a fost crema mea simpla dar gustoasa.


Am asezat primul blat in tava,l-am insiropat cu sirop din compotul de prune,am pus un strat de gem de capsuni,un strat generos de ricotta,celalalt blat,insiropat si el,apoi prunele din compot taiate marunt si am incheiat cu un strat de ricotta.Deasupra am decorat prajitura cu bombonele colorate,pentru a-i da un aspect vesel


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Micutza Luana 1

04.11.2014, 10:19

ador praji cu ricotta

_Alina_ 1

04.11.2014, 11:14

Anett 1

04.11.2014, 11:43

draguti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ricotta si smochine