Prăjitură cu Ricotta si Lămâie

de Catalina L in Dulciuri, 24 Oct 2015 | 2447 vizualizari

 

Este o prăjitură lejera si parfurmata.

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 150 gr de zahăr pudră
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la o lamaie
  • 40 g amidon de porumb (Maïzena)
  • 2 linguri de făină
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 160 gr migdale macinate
  • 200 gr ricotta
  • 50 gr migdale feliate
  • extract de vanilie
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu Ricotta si Lămâie:

Se încălzește cuptorul la 160 ° C.

Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Se freaca untul cu 150 gr de zahar, apoi se adauga galbenusurile treptat frecand totul bine.

Punem ricotta, vanilia coaja si zeama de lamaie.

La urma adaugam amidonul , faina si amestecam.

Batem albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar.

Incorporam albusurile la compozitia precedenta amestecand usor de sus in jos.

Punem compozitia obtinuta in tava si nivelam.

Decoram cu migdale feliate.

Am făcut o limonadă cu resturile de lămâie .....buna și racoritoare.

Coaceți timp de 40-45 de minute.

Lasati in tava pana se răceste complet.

Se presara cu zahar pudra si se feliaza.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

este si mai buna a doua zi după ce este complet racita

2

puteti face o o limonadă cu resturile de lămâie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu Ricotta si Lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.10.2015, 21:11

Mmm, ce buna este, ce pufoasa!

RuxyRux 1

25.10.2015, 20:12

Un deliciu! Imi place combinatia!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:08

foarte faina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creme brulee cu ghimbir confiat